Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 18 ani si sunt stresata cu o problema. In timpul actului sexual apare durerea, nu am facut niciun control ginecologic pana acum, iar cand simt durerea in capul meu e doar “nu faci bine!”, “nu ești buna de nimic!”. Ma chinuiesc cu aceste ganduri de ceva timp.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Eleva la liceu, am trecut in clasa a12-a și am 18 ani.
La începutul anului acesta am inceput o relație cu un băiat. Îl iubesc și mă iubește. Doar că am momente in care îmi doresc să fiu mai apreciată decât el o face, mă refer aici la gesturi simple. Și de asemenea sunt stresată cu o problema. In timpul actului sexual apare durerea, nu am făcut încă un control ginecologic ( niciodată până acum), iar când simt durerea in capul meu e doar “nu faci bine!”, “nu ești bună de nimic!”.
Mă chinuiesc aceste gânduri de ceva timp, dar cu prietenul meu încă nu am avut curajul de a discuta! Credeti că poate fi o problema ginecologica sau totuși ține și de psihic pentru că mă stresez prea mult?
Ar fi bine ca să discut această problemă cu prietenul meu? Va mulțumesc anticipat!
  • Georgeta Vasile
    Georgeta Vasile Buna. Te incurajez sa mergi la un control ginecologic (poti alege o doamna doctor daca te simti mai bine asa) dar trebuie sa mergi pentru a elimina o cauza fiziologica. Ulterior, daca durerea este in continuare acolo dar esti clinic sanatoasa, puteti incerca sa discutati despre aceasta in cuplu. Se poate sa va ajute si un preludiu mai lung si o lubrificare mai buna (ti ar putea acorda mai mult confort in timpul actului sexual). In momentul in care simti durere este ok sa te opresti si este ok ca partenerul tau sa inteleaga ca nu sunteti roboti, ca aveti si manifestari fizice si emotii in acelasi timp.
  • Elena Alexa
    Elena Alexa Buna! Iti recomand sa mergi la ginecolog, pentru a afla cauza afectiunii tale. De asemenea cred ca e nevoie sa discuti cu prietenul tau, sa ii spui de acele dureri, eventual sa testezi realitatea, sa vezi daca acele ganduri au un temei real sau nu. Imi imaginez ca poate e rusinos pentru tine sa ii spui asta, insa intimitatea in cuplu tine si de discutii, de negocieri pentru a va fii bine amandurora, nu numai de contactul in sine.
  • Georgeta Iordache
    Georgeta Iordache Bună! Din ce înțeleg din mesajul tau sunt 2 probleme care te frământă: respectul prietenului și durerea in timpul actului sexual. Pai..sa le luam pe rand. Pentru prima problemă sunt de lămurit câteva aspecte: ce înțelegi prin respect? Ce face/nu face prietenul? Cum ști să ceri/dai/refuzi/accepți? Până la urmă comunicarea este esențială iar să aștept să mi se întâmple diverse lucruri fără să-mi fac cunoscute dorințele/nevoile/așteptările este autosabotare. Pentru chestiunea 2 ca prima abordare îți recomand un consult ginecologic in care să-i precizezi doctorului toate problemele pe care le întâmpini pentru a elimina cauza fiziologica. In funcție de rezultatul consultului medical afli dacă este vorba despre o cauza fiziologica sau emoțională. Pentru problema emoțională este util să discuți cu prietenul tau despre cum te simți, ce îți place și ce nu. In egală măsură este util să apelezi și la un psihoterapeut pentru a gestiona gândurile “nu faci bine”, “nu ești bună de nimic” care bănuiesc că au mai apărut și în alte contexte și țin mai degrabă de imaginea de sine decât de situația punctuală pe care o traversezi. Se rezolvă, sunt soluții. Succes!


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita