consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt mamică, am un soţ iubitor, dar date fiind greutăţile din ţara noastră a mers pentru un trai mai bun în Franţa. Am venit la casa parintească, mai departe de oraş, îmi este frică de acest virus şi ajung până mă ia panica de tot, plâng de nu mai am aer şi vomit. Mă străduiesc să fiu bine pentru copilul meu, iar noaptea, când doarme, cedez.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
23/F
Casatorita.
Salut. Sunt mamica de fetiţă,am un soţ iubitor dat fiind faptul şi greutaţile din ţara noastră a mers pentru un trai mai bun în Franţa. La moment de departe ne încurajăm.
Însă problema mea este somnul,prea multe gândurii negative,numai ştiu ce să fac. Ziua ma obosesc foarte foarte tare dar cum ajung noaptea în pat ma ia groaza, ma tem ca voi adormi si nu ma mai voi trezi,ca sa specific cu aceasta carantină,am venit la casa parinteasca,mai departe de oraş,îmi este frica de acest virus şi ajung până ma ia panica de tot şi plâng de numai am aer şi vomit. Ma tem recunosc ca am probleme am nevoie de ajutor însă la moment ne-am izolat de lume din cauza fricii. Îmi iubesc soţul şi cei apropiaţii nuştiu cum voi trece peste,ma stariu sa fiu bine pentru copilul meu,iar noaptea când doarme cedez.
 • Cabinet Psihologic Teleman
  Cabinet Psihologic Teleman Bună ziua! Trecem prin vremuri grele iar presiunea si stresul incertitudinii la ce va fi cauzează frica. Este nevoie sa faceti curat in gânduri. Avalanșa de gânduri disfuncționale duc la somatizare. Ori de câte ori vine un gând negativ încercați să îl conștientizati că este negativ si pur si simplu il lăsați să se duca ca ai cum ati privi de pe trotuar o mașină care trece. Încercați să respiratie conștient( respiratia diafragmatica-căutați pe youtube pașii acestei respiratii). Pt tot ceea ce va frământă încercați să căutați soluții sau alternative. Rămâneți în prezent si acționat doar pe principiul aici si acum. Încercați să nu vă maibalimentati cu știrile zilei care favorizează stresul. Căutați activități care vă plac si va tin ocupată într-un sens pozitiv. Sa nu uitam totusi ca “totul este trecator” viata este o călătorie depinde si de călător ce cale va urma! Toate bune va transmit!
 • Cătălin Nedelcu
  Cătălin Nedelcu Bună ziua. Din descrierea d-voastră pare că problema nu este atât de simplă, fiind compusă din mai multe elemente care ar trebui explorate în detaliu: epidemia și grijile (de moarte) pe care le aduce, relația la distanță cu soțul, întoarcerea în casa părinților… Recomand începerea unei psihoterapii (online, în această perioadă) pentru clarificarea situației și îmbunătățirea stării d-voastre emoționale. Vă stau la dispoziție în acest sens.

  Zi bună!

 • Psychology & Cognitive Behavioural Hypnotherapy
  Psychology & Cognitive Behavioural Hypnotherapy Buna! Imi pare rau ca treci printr-o experienta neplacuta. As vrea sa iti faci un scan intern in momentul de fata, din cap pana in picioare: observa orice senzatie din corp (i.e: furicaturi, te mananca pielea, ti-e prea cald/rece sau iti e bine, iti e foame/sete sau iti e ok). Odata indetificata senzatia, poti rezolva nevoia (te scarpini, te imbraci, etc.). Asta ajuta la aducerea gandului in prezent. Esti in siguranta.
  De asemenea, efect foarte bun il are tehnica descrisa de Cabinet Psihologic Teleman.
  Sunt mai multe tehnici care te pot ajuta. Foarte important este ca ai suportul familiei.
  Ofer sedinte online, te rog sa accesezi pagina mea pentru mai multe detalii.
 • Mihaela Zaharia
  Mihaela Zaharia Poti asculta seara la casti meditatii de pe youtube care sa te linisteasca. Si ai mai putea sa iti scrii gandurile negative pe care le ai si in dreptul fiecaruia sa scrii ce gand ai prefera sa ai in locul lui sau ce ai avea nevoie sa iti spuna o persoana care te iubeste si te-ar linisti. Dupa ce ai mai multe, inregisteaza-te pe telefon citindu-ti gandurile pozitive si asculta-te tu pe tine la casti inainte de a adormi, astfel “educandu-ti” si propriul inconstient, in timp …


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile