Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

E posibil sa am tulburari de anxietate. Temerile, fricile si atacurile mele de panica nu au un motiv intemeiat, iar de ceva vreme lucrurile s-au accentuat in asa masura incat imi tulbura viata sociala si de familie.

Terapeuti.ro 7:23am Apr 28
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Nu am mers pana acum la un psiholog, dar din cunostintele mele, e posibil sa am tulburari de anxietate. Intrucat am ceva cunostinte minime despre asta, studiind in facultate cate ceva despre asta, am constientizat problema si am incercat sa o echilibrez cat de cat. Adica constientizam faptul ca temerile mele, fricile si atacurile de panica sa nu aiba motiv intemeiat si le tineam in frau. Doar ca de ceva vreme lucrurile s-au accentuat in asa masura incat imi tulbura viata sociala si de familie. As dori sa merg la un psiholog, dar unde locuiesc nu este vreun cabinet, iar cel mai apropiat oras unde as gasi un cabinet e la 30 de km; iar serviciul nu imi permite sa merg in acel oras la un psiholog. Ce alte variante ar mai fi? Multumesc


Alex Glazy 8:22am Apr 28
Pai o solutie buna ar fi sa-ti fi propriul pacient.Cum? Aduna materiale despre problema ta, intelege-le si cu ocazia asta vei invata si cum sa o gestionezi.Totul e sa te confrunti cu ceea ce iti da batai de cap, iar cu putina ambitie nu numai ca vei trece peste dar posibil ca ii vei putea ajuta cat de cat si pe altii sa treaca peste. Prin urmare ai de la mine ca tema pentru acasa sa studiezi materiale si cazuri de genul si sa cauti mai multe puncte de vedere.Sunt sigur ca energia pe care o vei consuma facand acest lucru te va detasa de problema pe care crezi tu ca o ai.Hai , la treaba!

Doina Zamfirescu 8:29am Apr 28
Varianta de diagnosticare cu ajutorul informatiei de pe internet este oarecum riscanta. Daca mai adaugam si gradul de subiectivitate, este posibil ca simpla citire a unor informatii sa nu fie suficienta. O varianta ar fi sa apelati la un terapeut care lucreaza online si astfel problema distantei este rezolvata. Succes!

Alex Glazy 8:34am Apr 28
Eu unul nu m-am referit la colectarea de informatii de pe internet.In biblioteci sunt multe carti ce contin informatii de specialitate, si nu neaparat de diagnosticare, ci doar de informare cu privire la afectiunea pe care el crede ca o are.Cat despre apelarea la un terapeut online cred ca este un lucru la fel de riscant ca si diagnosticarea cu ajutorul informatiei pe internet.Sunt de parere ca e mai eficient sa inveti omul cum sa incerce treaca singur peste propriile probleme, iar daca tot nu merge abia atunci trebuie trimis la un terapeut.Evident nu recomand in toate cazurile acest lucru.

Doina Zamfirescu 8:41am Apr 28
Mie mi se pare nepotrivita asocierea dintre cartile de specialitate si terapia online. Mi se par 2 lucruri diferite, fiecare cu beneficiile sale si evident cu rezultatele aferente. Eu nu am prea vazut persoane care sa isi rezolve problemele doar din carti si nici nu cred asta. Nu vreau sa intru in polemica, pentru ca fiecare persoana are dreptul la propriile pareri.

Alex Glazy 8:45am Apr 28
Dar cine a asociat cartile de specialitate cu terapia online?Eu doar am asociat ‘informatiile gasite pe internet’(care pot sa nu fie de specialitate) cu terapia online.Si stim desigur ca si terapia online are limitele sale fata de terapia consacrata.Acum de cand cu internetul asta lumea face totul prin intermediul lui, si sa fim putin seriosi, stim cu totii diferentele, si nu are rost sa le enumar aici.

Alex Glazy 8:50am Apr 28
Eu am vazut persoane autodidacte, ce au putut sa-si remedieze anumite probleme doar pentru ca au avut ambitia sa ‘scormoneasca’ acolo unde a fost nevoie pentru a se detasa de acele franghii care le despartea de confortul lor psihic.Aici e nevoie de dorinta si perseverenta.Dar repet, nu in toate cazurile se poate proceda asa, dar in acest caz se poate, pentru ca anxietatea este de regula o afectiune ce survine persoanelor care si-au pierdut din motivatie si care au o perioada in care nu au lucruri care sa-i preocupe si sa-i tina distrasi, asa ca eu de-asta recomand sa-si gaseasca o ocupatie chiar benefica.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 9:10am Apr 28
parerea mea este ca in asemenea situatii dificile (de a nu avea fizic la indemana un terapeut) ar putea fi utila consilierea online (insa doar sub forma de consultanta teoretica – nu ca relatie terapeutica) sau citirea materialelor de specialitate cu o o semnificativa rezerva. Eu va sugerez si lecturi din alte domenii cum ar fi filosofia budista, mai exact tema ‘atasamentului’ – care provoaca anxietate. Succes! ;)

Tatu Nicoleta 9:23am Apr 28
https://www.paxonline.ro/

Ardus Cecilia 11:16am Apr 28
In primul rand nu cred ca 30 de km e o distanta asa mare.Puteti cauta un cabinet la care sa va programati.Daca doresc cu adevarat sa rezolv problema fac acest efort.Apoi la intelegere cu terapeutul poate la un moment dat puteti trece on-line.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita