consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 14 ani si ma tai pe maini si picioare de 2 ani fara sa stie nimeni, din cauza unor probleme in familie. Azi mama a aflat si nu a avut reacționat prea bine.

Terapeuti.ro 7:51am Apr 30
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Am 14 ani si ma tai pe maini si picioare de 2 ani fara sa stie nimeni. ( din cauza unor probleme in familie) nu ma tai in fiecare zi, ci numai cand simt nevoia. Azi mama a aflat si nu a avut reacționat prea bine, dar eu nu i-am spus nimic. Ce as putea sa fac? Sa ii spun adevaraul sau sa ma prefac ca nu aud? Ce ma sfatuiti sa fac sau sa ii spun?


Cosmin Constantin 8:22am Apr 30
Trebuie sa vorbesti cu mama ta si sa ii spui ABSOLUT ORICE te framanta. Te va intelege. Nu-ti fie frica sa vorbesti deschis cu ea. Este mama ta si te va iubi oricum. NU mai amana asta. Vorbeste cu ea cat de curand ca sa te poti linisti.

Roxana Grigore 11:27am Apr 30
Nu cred ca este solutie, cand vei avea propria ta familie, sot si copii, si vei avea probleme, te vei sinucide atunci?! Acum este prematur sa ne gandim la asa ceva pt ca esti un copil, vb cu mama ta despre aceasta problema care o ai tu, adica sa te tai, ai spus o de parca tai o hartie. Cel mai bine ar fii sa consulti un psiholog, sa vb cu parintii, cu un profesor sau cu o prietena. Nu este normal cum reactionezi la problema, iti ranesti trupul, vei ramane cu semne. Nu stiu daca sunt in masura sa ti dau sfaturi, dar nu e bine ce faci. Daca suferi, plangi, tipa, vb cu cineva dar nu ti lasa urme pe corp ca mai tarziu le vei regreta.

Elena Savu 12:39pm Apr 30
Impreuna cu parintii vei putea sa afli o cale sa rezolvi aceasta situatie.

Mar Dum 2:53pm Apr 30
Daca nu vorbesti cu parintii in vederea gasiriiunei solutii care sa elimine cauza, nu vei putea obtine vindecarea. Pentru a gasi intelegere conteaza modul felul care vei aborda problema dar si momentul bine ales. Daca tin la tine cu adevarat iti vor pemite macar tie sa mergi la un terapeut. Evident ca ne avand puterea si/sau curajul de a initia schimbarea in familia ta, convertesti tensiunea nervoasa acumulata impotriva ta. De aceia ti s-a spus ca este mai bine sa tipi sau sa plangi, pentru a redirectiona energia negativa in afara. Sunt diverse tehnici de exteriorizare a furiei in conditii de securitate de care poate nu dispui acasa, dar daca nu poti plange sau tipa incearca sa storci pana la epuizare un prosop, canalizandu-ti energia negativa asupra acestuia, fara a periclita pe cineva. Nu doresc sa abordez psihanalitic semnificatia acestui gen de pulsiune, dar poate este bine de stiut, ca sub forma mascata aceasta se manifesta uneori si in practicarea tatuajului…. Nu mai interioriza ci treci mai bine la actiune in vederea rezolvarii conflictului in mod constructiv, ezitarea continua nu poate duce in timp decat la nevroza si de aici pana la a lua decizii gresite nu mai este decat un pas…

Vicovan Mirela 7:11pm Apr 30
Remedii florale Bach https://www.facebook.com/pages/Terapie-florala-Bach-Cluj/695934770463763?ref=bookmarks


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile