Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt însărcinată și mereu îmi vin în minte gânduri negre, cum ar fi ca voi muri în timpul operației de cezariana. Nici măcar haine pentru bebe nu vreau sa iau, deoarece cred ca voi muri și nu voi apuca sa-mi vad copilul. Simt ca o iau razna.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online:

Bună ziua! Numele meu este Alina și am 23 de ani.sunt însărcinată în luna a 6 a și începând cu luna a 4 a am început sa gândesc negativ.mereu îmi vin în minte gânduri negre cum ar fi ca voi muri în timpul operației de cezariana, nici măcar haine pentru bebe nu vreau sa iau deoarece cred ca voi muri și nu voi apuca sa mi vad copilul. Nu știu ce sa mai fac ca să mi scot gândurile astea din cap.Toti îmi zic ca înnebunesc și ca trebuie sa ajung urgent la psihiatrie dar eu mereu zic ca poate e o presimțire și chiar asa se v a întâmplă. Simt ca o iau razna. Menționez ca sunt la a doua sarcina, la prima nu am avut nici o problema de genul acesta!

  • Botezat-Antonescu Radu
    Botezat-Antonescu Radu este posibil sa fie o problema hormonala care sa amplifice starea de anxietate (naturala) insa aici as merge mai mult pe opinia medicului tau si recomandarile lui. Acasa primesti sustinerea adecvata? Exista elemente in viata de zi cu zi care contribuie la starea de stres? Conteaza si acestea (mediul). Ar fi de cerut si opinia unui psihiatru ma gandesc si da, poti discuta cu un psihoterapeut de familie si cuplu despre ce ti se intampla (poate impreuna cu sotul?). Incearca sa urmaresti sarcina din punct de vedere medical (rational) si sa iti ajustezi mediul in functie de nevoile tale. AR fi mai multe de discutat dar cel mai bine mergeti la un psihoterapeut. Sarcina usoara!
  • Mariana Zaharia Florea
    Mariana Zaharia Florea Aceste gânduri cred ca le au majoritatea femeilor însărcinate, cu cat se apropie cu atat se amplifica. Am experimentat si eu aceste gânduri, mai pregnant la cea de-a doua sarcina, dar am ales sa ma bucur de lucrurile prezente, decat sa ma îngrijorez pentru ceva ipotetic si cu puține șanse sa se întâmple


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita