Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt femeie, am 30 de ani si cea mai mare problema a mea este mancatul necontrolat, in special de dulciuri, nicio zi fara 1-3 portii de dulciuri, o portie fiind chiar si o ciocolata intreaga… Am ajuns la 105 kg, cred ca mananc pe fond emotional, nu stiu sa-mi gestionez trairile.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online:

Buna,ma numesc Ioana , 30 de ani,sunt decorator florar,am doi copii,sunt casatorita si cea mai mare problema a mea in momentul acesta e mancatul necontrolat,in special dulciuri,de genul ,nici o zi fara 1-3 portii de dulciuri,o portie fiind chiar si o ciocolata intreaga…mereu am fost mai plinuta ,insa acum mi se pare deja exagerat ajungand la 105 kg la inaltimea de 1,76…tind sa cred ca mananc pe fond emitional,nu stiu sa mi gestionez trairile..si as vrea sa stiu daca e asa si daca da ,care ar fi rezolvarea…gen mananc atunci cand sunt stresata,mananc cand sunt suparata samd…va multumesc anticipat!

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu din ce ne-ai povestit pare sa fie o legatura (clara si pt tine) intre ‘cum ma simt’ si ‘mananc mult dulce’; ce pare ca iti scapa insa ar fi ‘de ce am acest comportament’. O relatie terapeutica te poate ajuta sa descoperi si intelegi mai bine acest ‘de ce’, proces care insa necesita timp si efort, o investitie care cu siguranta va merita. Degeaba discutam teorie sau emitem ipoteze cand raspunsul este in tine si este doar al tau. Se poate, succes!

Ioana TodeaRĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA: Sotul meu nu este de acord cu cheltuirea banilor pe sedinte la psiholog ,de aceea am si apelat la aceasta forma de ajutor…poate mi ati putea recomanda o carte care poate m ar putea ajuta sa inteleg de ce am acest comportament…de ce simt aceasta nevoie de a manca dulce…sau nu stiu un sfat ar fi binevenit…

Iimi pare rau ca nu ai sustinerea sotului. Poate totusi o sa ajungeti cu totii la intelegerea ca este o investitia buna pt toti.

Lara Iva
Lara Iva Dar de ce sotul trebuie să-și ” puna viza” pt ca dv sa mergeti sa aveti grija de sănătate? Depindeti total financiar de el? Chiar si așa ati putea strange pt o sedinta macar sa aflati cauza si sa o combateti!
Ioana Todea
RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA: E complicat,dar multumesc oricum
Bety Anghel
Bety Anghel Din pacate nu se poate rezolva cu un sfat sau cu o carte ! Este nevoie de evaluare psihologica, urmata de psihoterapie.
Psih.BAnghel
Floraria Casa Blanca
Floraria Casa Blanca Draga mea, am aceeasi meserie ca tine si in w15 ani am pus 50 de kg. Trebuie singura sa-ti propui sa fi echilibrata. Mananca la ore fixe si controleaza cantitatea si calitatea mancarii. Nu manca intre mese. Ia trei mese principale si 2 gustari, care inseamna un fruct sau iaurt, astfel nu vei mai avea foame. Nu te stresa, clientii vin cand vor, iar afacerea asta nu prea mai este rentabila, asa ca gestioneaza corect banii si nu te mai stresa. Daca vrei mai vorbim in privat, dar sa stii ca nimeni nu te poate ajuta mai bine ca tine. Nu uita sa mergi cam 30 de minute zilnic. Iesi din magazin si plimbate la piata sau gura-casca. Meseria asta este sedentara si de aceea ne ingrasam. Succes !

 

Gianina Viditchi Csapo
Gianina Viditchi Csapo Pe mine m-au ajutat videoclipurile de pe YouTube cu privire la dependența de mâncare și de dulciuri. M-au ajutat sa înțeleg ce se întâmplă fiziologic în cazul dependentei și folosesc și câteva din strategiile recomandate care am considerat ca mi se potrivesc. Mă gândesc că poate ar fi util să intrați și intr-un grup de suport (poate online). Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita