implant dentar fast and fixed


Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat


Am 16 ani si mi-am inceput viata sexuala. Un incident neplacut m-a facut sa iau Escapelle si desi am auzit ca riscul unei sarcini e mic, nu imi pot scoate frica unei sarcini din minte. Nu mai pot dormi, nu pot invata, nu ma pot concentra, nu pot face nimic deoarece gandul imi e mereu acolo.

Terapeuti.ro 7:39am Nov 13
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua! Ma numesc Ilinca si am 16 ani. Mi am inceput viata sexuala acum 10 saptamani. Un incident neplacut m a facut sa iau escapelle. Am avut 3 menstre regulate de atunci si 5 teste negative. Am auzit ca riscul unei sarcini e mic. Dar nu imi pot scoate frica unei sarcini din minte. Ma gandesc tot timpul ca asta poate sa imi distruga viata. Nu pot vorbi cu mama mea pentru ca mi e rusine de ceea ce am facut si nu ar intelege deloc situatia. Nu am cu cine vorbi despre nelinistea mea. Nu mai pot dormi, nu pot invata, nu ma pot concentra, nu pot face nimic deoarece gandul imu e mereu acolo. Am nevoie de un sfat. Cum as putea invinge aceasta teama? Va multumesc anticipat!


Lia Oltean 7:51am Nov 13
Probabil în baza sentimentelor de vinovăție și rușine s-a declanșat această anxietate, în ciuda dovezilor palpabile care arată că nu ești însărcinată. Conștientizezi, nu, că gândurile pe care le ai nu sunt susținute de dovezi și că nu te ajută? Ce-ar fi dacă te-ai gândi puțin altfel? De ce te simți vinovată? De ce îți este rușine? Adresează aceste emoții și gândurile aferente lor, iar mai apoi întreabă-te ce dovezi palpabile ai pentru ele, dacă este logic să gândești astfel și dacă te ajută. Dacă nu, modifică-le. Poți adresa aceste gânduri și emoții cu un psihoterapeut, însă având în vedere că ești minoră, este nevoie de consimțământul părinților.. Poți vorbi eventual cu consilierul școlar din instituția în care înveți.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:52am Nov 13
eu iti recomand sa ajungi totusi la medicul ginecolog (poate cu un adult din familie de incredere) si sa fii examinata complet… astfel poti stii SIGUR daca esti sau nu insarcinata. Nu exista un psiholog scolar? Curaj si succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile