consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Prietenul meu isi doreste foarte mult un copil, dar mie imi este foarte teama sa fac acest pas. El face presiuni ca e timpul sa avem un copil, incat am senzatia ca e o obligatie.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Am 33 de ani, sunt intr-o relatie de 15 ani , stam impreunam. El isi doreste foarte mult un copil, dar mie imi este foarte teama sa fac acest pas. Am tot amanat in ultimii ani sa fac acest lucru, dar cred ca e momentul sa se intample. Eu mereu m-am protejat, am vazut mereu sarcina ca un pericol. Nici eu nu mai stiu ce vreau. El va face presiuni ca e timpul sa avem un copil incat am senzatia ca e o obligatie. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac pt a scapa de teama aceasta si pt a lua hotararea de a ramane insarcinata si pt a fi impacata cu mine.
Multumesc!
  • Georgeta Vasile
    Georgeta Vasile Poate ar fi bine sa explorezi in terapie teama de a avea copii. Este important pentru tine sa stii ce iti spune teama respectiva: ca nu ai resursele necesare sa cresti un copil, ca nu ai avut modele sanatoase in familie, ca nu esti in relatia potrivita. Stiu ca la noi se poarta copilul “plasture”: cand iti merge aiurea in relatie oamenii te sfatuiesc sa faci un copil si mai zic si ca totul se va rezolva. Cand, de fapt, sa aduci un nou nascut intr o relatie care si asa are probleme nerezolvate este ca si cand incerci sa stingi un incediu cu benzina. Sper sa ai curajul sa faci cateva sesiuni de terapie, si sa fii bine cu tine inainte sa te gandesti la o sarcina.
  • Nicoleta Cerasela Maxim
    Nicoleta Cerasela Maxim Inainte de a face pasul asta trebuie sa fii impaacata cu aceat gand…ei bine si mie mi a fost f teama. Am vazut sarcina mereu ca pe un pericol…si de ce ti e frica de aia nu scapi… am avut destule pb pe sarcina. Si hidronefroza la rinichi ..a trebuit sa mi bage sonda cook pe viu..si hipertensiune-si nastere prematura…. deci tot ce gandesti atragi…. si uite ca fetita are 2 ani si abia acum am inceput sa am depresia..inca n am depasit momentele grele prin care an trecut.am ramas cu frica etc si acum suport consecintele.
  • Monica Enescu
    Monica Enescu Probabil există un motiv serios pentru care ati vazut mereu sarcina ca pe un potențial pericol. De aici ar trebui început, când si de ce a apărut această frică?


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile