consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 40 de ani, iar soțul meu 45. Am mai fost căsătorită și am 3 copii (toți majori). Problema este că soțul meu își dorește sa facem un copil. Eu nu îmi doresc, din cauza vârstei înaintate. El spune sa apelăm la fertilizare în vitro, dar știu ca exista risc foarte mare și acolo în a apărea un copil cu probleme. I-am sugerat sa adoptăm un copilaș, dar tine morțiș să facem un copil.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online:
Bună ziua. Sunt femeie și am 40 de ani. Soțul meu are 45 de ani. Formam o căsnicie de 4 ani, eu am mai fost căsătorită în trecut iar din căsătoria anterioară au rezultat 3 copii(toți majori). Problema este între mine și soțul meu care de un an de zile își dorește sa facem un copil. Eu nu îmi doresc datorită vârstei înaintate atât a mea cât și a lui, îmi este frica sa nu avem un copil cu probleme, nu as putea duce povara. Avem certuri de ceva vreme, el spune sa apelăm la fertilizare în vitro, dar știu ca exista risc foarte mare și acolo în a apărea un copil cu probleme. Țin sa menționez ca am încercat sa rămân în sarcunata dat nu s a întâmplat niciodată. Deci undeva exista o problema. Cum sa ii explic soțului meu ca nu mai este bine la vârsta asta pentru un copil? I-am sugerat sa adoptăm un copilaș, dar nu vrea asa,tine morțiș să facem un copil. Dacă se poate sa îmi răspundeți la acest mesaj și sa îmi dați câteva sfaturi despre fertilizarea în vitro, as vrea sa aflu părerile unor bine cunoscatori de aceste cazuri.
 • Arina Anghel
  Arina Anghel Bună ziua. Şi eu am 2 copii mari şi aproape 40 de ani (peste mai puţin de o lună) iar acum aştept să o aduc pe lume pe copila concepută acum 9 luni. Din punctul meu de vedere, atâta vreme cât suntem fertile, nu este prea târziu, natura ştie ea ce ştie :)
  Pe de altă parte, ca psihoterapeut, vă încurajez să exploraţi ce înseamnă pentru dumneavoastră un copil, cu ce asociați asta şi, mai departe, ce mesaje stau în spatele ideii că sunteți “prea bătrâni” atât dvs cât şi soţul. Ce mesaje aţi primit în copilărie despre a face/creşte copii?
 • Cristina Cojocaru
  Cristina Cojocaru Problema aparentă este despre fertilizarea in vitro, problema de fapt este că el presează când ei îi este frică și invers. Pe fundalul discuției despre copil, relația suferă. Astfel, să fie o coincidență că ea nu a rămas însărcinată? Vă recomand terapie de cuplu și/sau individuală.
 • Mihaela Ionita Olariu
  Mihaela Ionita Olariu Faptul ca ati face fertilizare in vitro cu siguranta nu inseamna ca veti avea un copil cu probleme! Nu stiu de unde ati preluat ideea aceasta.
  Daca aceasta este problema, va asigur ca aveti cam tot atatea sanse sa aveti un copil perfect sanatos, cum are un cuplu care concepe natural la varsta Dvs. Doar ca trebuie sa va grabiti pt ca daca acum ati avea sanse sa faceti FIV cu ovocite proprii, dupa 42 de ani sansele sunt aproape zero si nu ati reusi decat cu ovocite donate. Deci, daca si Dvs va doriti, nu mai pierdeti timpul si mergeti la o clinica specializata in probleme de infertilitate.
  Daca, de fapt, Dvs nu va mai doriti de fel inca un copil si cautati scuze, asta este o cu totul alta problema.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier