consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 16 ani si si acum 2 zile am fugit cu prietenul meu la munte, pentru o seara. Fiind singura acasa am zis ca nu o sa se afle, dar a doua zi dimineata parintii au venit acasa… Acum ei sunt foarte suparati si au zis ca i-am distrus, ca le este rusine cu mine, nu se mai pot uita in ochii mei…

Terapeuti.ro 7:02am Jun 10
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna, am 16 ani, si acum 2 zile am fugit cu prietenul meu la munte pentru o seara. Fiind singura acasa am zis ca nu o sa se afle, dar a doua zi dimineata parintii au venit acasa. Nu le-am putut spune adevarul si i-am mintit. acum ei sunt foarte suparati si au zis ca i-am distrus ca le este rusine cu mine, nu se mai pot uita in ochii mei (sincer acum exagereaza) ei cred ca am fost la el acasa, le-am zis ca sa ma duca la medic si atunci o sa se convinga ca inca mai sunt virgina si nu e ceea ce cred, au zis ca o sa mergem dar nu acum. Nu ii pot intelege, si ei la varsta asta au facut escapade de genu, sunt sigura, se gandesc numai la rele. Au zis ca nu mai au deloc incredere in mine.. ca sunt o parasuta..si alte astfel de apelative la adresa mea, mai bine imi dadeau o palma decat sa imi vorbeasca asa. Nu stiu ce sa fac ca sa mai aplanez macar putin situatia.. pentru ca de trecut nu cred ca o sa treaca prea curand. Mi-am cerut scuze, le-am zis ca o sa incerc sa ma schimb, si regret ceea ce am facut si nu o sa ii mai mint, dar acum degeaba le zic astea..


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:11am Jun 10
poate ca este prea devreme sa poti aplana ceva… din cate inteleg au luat un soc destul de puternic si pt asta este nevoie sa treaca ceva timp ;) . Ce iti recomand sa faci este ca atunci cand se redeschide (zilele urmatoare) discutia sa le propui sa mergeti la un psiholog si sa discutati cu totii ‘ce este de facut de aici inainte’ ;) . Linisteste-te si totul o sa fie bine. Pari a fi o fata matura si descurcareata asa ca ai incredere atat in tine cat si in parintii tai. Succes!

Alex Glazy 8:43am Jun 10
Inainte de a te invinovati pe tine, analizeaza putin situatia din punctul lor de vedere.Au o fata care a plecat pe ascuns la prieten.Probabil ca tie ti s-a parut o nimica toata, pentru ca stii ce s-a intamplat, si pareai a avea controlul, insa ei au vazut asta ca pe un precedent , in sensul ca acum au impresia ca lucrurile astea se vor inmulti.Ei, posibil sa fie niste oameni ce au anumite prejudecati, si respecta parerea societatii despre ce-i priveste, de-aici sentimentul de rusine, ei cred ca lucrul acesta se va afla, iar lumea va vorbi, si ei vor fi perceputi drept niste oameni ce nu pot sa-si educe copilul corect, si asta-i va scadea in ochii cunoscutilor.Pe de alta parte, poate ca privesc stirile si vad cate lucruri se pot intampla cu adolescentele de varsta ta, care majoritatea au gandirea intoxicata de prea multe informatii si de faptul ca au o activitate hormonala mare, si asta le poate face naive si predispuse in a cadea in plasa anumitor traficanti de carne vie sau oameni cu probleme psihice.O solutie eficienta pentru a-ti reface legatura cu acestia, ar fi sa le explici faptul ca ii intelegi prin prisma a ceea ce ti-am scris eu mai sus cum ca ai cunostiinta de toate riscurile la care tu te poti supune, si ca ar trebui sa aiba incredere in tine, pentru ca tii la ei, si la integritatea ta, iar escapada ta a fost o mica scapare din care ai avut de invatat, si care nu se va mai repeta.Toate acestea , prezentate intr-un ton linistit, fiind sigura pe tine si pe ce zici, cred ca vor contribui foarte mult in recapatarea increderii din partea lor!Treci la treaba si rezolva situatia cat mai urgent.

Marilena Popa 8:47am Jun 10
Părinții tai sunt rupți de realitate dacă se așteaptă sa nu faci sex.. Cred ca au propriile probleme nerezolvate în zona asta, de asta sunt atât de "mișcați" de posibilitatea ca tu sa ai o viata sexuala. E corpul tău și dreptul tău sa să faci ce dorești și sa te bucuri de el. Nu ii lasă să te facă sa c crezi altceva. Himenul tău e problema ta strict personala, nu mai oferi sa îți invadeze intimitatea.

Alex Glazy 8:49am Jun 10
Doamna Marilena Popa, are 16 ani fata, parintii inca raspund de ea, lor le e frica de faptul ca fata lor poate cadea in plasa unor oameni rau voitori.O fi himenul si corpul ei, dar daca se intampla ceva cu ea luata ca intreg, cine e raspunzator, cine o are pe constiinta?Crezi ca are maturitatea necesara la 16 ani de a face ce vrea cu corpul ei?

Marilena Popa 8:51am Jun 10
Nu am văzut nimic în mesaj despre oameni răuvoitori, și doar despre o isterie legata de himenul domnișoarei. Nu scrie nicăieri ca s-a dus în Spania sa danseze la bara, ci la prietenul ei acasă.

Alex Glazy 8:56am Jun 10
Pai parintii respectivei nu au de unde sa stie adevarata identitate a persoanei.Ea cunoaste coordonatele, insa parintii ei nu, prin urmare sunt indreptatiti sa fie ingrijorati si protectivi.Sunt atati oameni care la prima vedere par bineintentionati, doar pentru a putea ademenii adolescente ca ea in planurile lor necurate.

Marilena Popa 9:03am Jun 10
Asta nu le da dreptul sa o jignească și sa o umilească, oe de o parte, și pe de alta parte ar putea sa știe identitatea persoanei dacă ar fi mai apropiați de ea, în loc sa o judece și sa se comporte irațional.

Alex Glazy 9:05am Jun 10
Aici asa este, nu au reactionat frumos, intr-adevar, trebuia sa discute pe un ton intelegator, si sa cada la o intelegere.Dar cateodata unii oameni nu pot face fata prea bine situatiilor de genul asta, si reactioneaza impulsiv nefiind constienti ca pot mai mult sa agraveze, insa fata daca va avea ea maturitatea de a-i convinge ca totul e in regula, are o sansa de a-si reface relatia cu ei.Acum, depinde de felul cum ii va aborda, aici trebuie lucrat.

Alex Glazy 9:13am Jun 10
In acest caz, noi facem un rau daca dam doar unei tabere dreptate, in mod normal procedam corect daca incercam sa refacem relatia dintre copil-familie, este bine sa ii indreptam in directia in care sa gaseasca un numitor comun care sa le creeze un optim de functionare a familiei.Cum doar problema fetei o cunoastem, putem de-aici s-o facem macar pe ea sa inteleaga de ce parintii ei reactioneaza in acest mod, si cum ar trebui sa gestioneze problema, astfel incat sa-si regaseasca echilibrul in familie.

Marilena Popa 9:26am Jun 10
Nu e locul sa avem dezbatere asta aici, e clar ca plecam de pe poziții și din paradigme diferite. Dacă ții neapărat îmi poți scrie un mesaj privat eventual.

Alex Glazy 9:27am Jun 10
nu e nevoie, eu mi-am exprimat opinia si argumenele , in rest cine are nevoie, le adopta pe care crede de cuviinta:)


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile