consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 15 ani si am inceput sa simt ca viata nu mai are rost pe la 13. Stiu ca toate visele mele care vreau sa fie indeplinite nu se vor indeplini. Mereu in scoala generala eram hartuit de colegi. Am crezut ca am scapat de ei la liceu, dar si acolo sunt. Mi-e frica sa le spun toate astea parintilor, ma simt mai bine cand iau pastile in loc sa le spun…

Terapeuti.ro 8:15am May 18
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Chiar daca am 15 ani am inceput sa simt ca viata nu mai are rost pe la 13 ani
Stiu ca toate visele mele care vreau sa fie indeplinite nu se vor indeplini de exemplu o cariera buna
Mereu in scoala generala eram hartuit de colegi . Am crezut ca am scapat de ei la liceu dar si acolo sunt dar in clase diferite . Imi e frica sa merg in curtea scolii fara sa fiu hartuit , m-am saturat sa ajung la ora 07:15 la scoala doar ca sa nu ma intalnesc cu ei
Mi-e frica sa le spun toate astea parintilor dar nu stiu de ce ma simt mai bine cand iau pastile in loc sa le spun
Si sa revin ca de ce viata nu are rost . Pai de ce ar avea cand lumea e asa de rea , e atat de mult rasism , razboaie etc. Mereu am esuat in toate si nu cred ca se v-a schimba asta vreodata


Cristina Anghel 8:51am May 18
Ma bucur ca ai avut curajul de a scrie aici. Inseamna ca totusi, o parte din tine stie ca viata merita traita, dar poate nu stie exact cum. In cadrul unei aliante cu un terapeut/o terapeuta vei putea redescoperi frumusetea si placerea de a trai. Exista si bine si rau. Depinde pe ce ne concentram. Ca o "recomandare" de urgenta: Fa o saptamana doar ce iti place.

Dorin-Mihail Agapie 11:36am May 18
Salut. Este important să poți discuta cu cineva, iar o prima persoană calificată în acest sens poate fi consilierul/psihologul din cadrul liceului. Ești încă tânăr și deși viața uneori este plina de răutate cum descrii tu, se găsesc oameni să facă bine… Poate tu vei fi unul dintre ei, care sa ajute omenirea și să lupte împotriva multor răutăți care au loc pretutindeni.

Psiholog Monica Enescu 11:58am May 18
Salut! Daca vei studia istoria de viata a unor oameni importanti o sa vezi ca multi dintre ei nu au avut existente usoare, multi artisti, oameni de stiinta, scriitori, inventatori pe care noi acum ii studiem au fost marginalizati, hartuiti, neintelesi si chiar si academic nu erau considerati a fi deloc straluciti. Dar poate ca in interiorul lor se afla ceva pretios, chiar daca era atat de bine ascuns ca nimeni n-a stiut sa vada. Incearca sa discuti cu cineva, asa cum te-au indrumat si colegii mei, apeleaza la psihologul scolii, incearca sa discuti cu parintii tai si poate impreuna gasiti o solutie. Fa-ti un jurnal in care sa scrii ce te framanta si citeste carti de dezvoltare personala, vei gasi si carti destinate adolescentilor. Intr-adevar lumea asta nu e un loc prea frumos dar cum ai putea aprecia ceva bun daca nu in mijlocul unei lumi ambivalente? Cum intelegi viata daca nu vezi si bunele si relele? Cum inveti sa iubesti omul daca nu ai cunoscut suferinta? Eu cred ca viata asa cum este ea, are un rost, de noi depinde rostul pe care i-l dam. Nu cauta sensul in exteriorul tau, toate raspunsurile se afla in tine! Succes!

Dan Durau 6:50pm May 18
Apuca te de sport

Nicol Nicol 7:22pm May 18
Copile, nu sunt terapeut sau psiholog, sunt doar mamă, sunt f.multe soluții :spune.le părinților despre ce este vb, te vor transfera la o altă școală, consultă consilierul scolii .Viața este frumoasă și merită trăită. În mare parte adolescenții trec prin astfel de perioade și băiatul meu de 19 ani a fost intr.o depresive foarte urâtă care a durat cam 6 luni am încercat cu medicamente recomandate de psiholog dar mi.a fost frică că o să rămână dependent, așa că am încercat alte variante :ne.am uitat la filme de comedie împreună, am făcut împreună foarte multe activități în parc etc.MEDICAMENTELE NU SUNT O SOLUȚIE. NU MAI LUA .COMUNICA CU FAMILIA TA .TE ROG.

Pascu Viorica 5:57pm May 21
Cere ajutorul consilierului (psihologului) scolar ! Spune-i tot ce ne-ai scris! Spune-i chiar si doamnei/ domnului diriginte de ce ti se intampla in curtea scolii si .. te incurajez sa spui si parintilor! Nu este bine sa persiste aceasta hartuiala! Mai mult, un psiholog /psihoterapeut (daca-l vei consulta cu parintii) te poate ajuta sa renunti la pastile si sa devii curajos, sa inveti sa fii mai puternic, sa ai reusite, sa fii respectat, sa fii asa cum iti doresti! Mult, mult curaj! Se poate!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile