consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 13 ani si dintotdeauna s-a ras de mine. Mereu m-am simtit inferioara, ca si cum nu as fi avut pe nimeni caruia sa-i pese de mine.

Terapeuti RO 8:46am May 15
Mesaj:
Am 13 ani si din totdeauna s-a ras de mine,desi eram un copil bun,care lua note bune,mereu m-am simtit inferioara si ca si cum nu as fi avut pe nimeni caruia sa-i pese de mine.Acum putin timp m-am apucat de fumat in baia scolii pentru a reduce din stresul cauzat de scoala+note+faptul ca ma simt inferioara,rea,inutila,care nu poate face nimic bun.Am ganduri de sinucidere de ceva vreme.Multumesc pentru ajutor!

Remus Sandu 10:12am May 15
Uite 2 studii de caz. 90 % dintre cei cu boală celiacă au forma silenţioasă sau chiar latentă. Adică fiindcă nu au simptome, la ora actuală sunt nediagnosticaţi.

"Începând cu vârsta de 12 ani, contrar comportamentului ei anterior, Anne avea probleme grave în controlul temperamentului şi probleme cu furia explozivă. De la vârsta de 13 ani (6 luni înainte de diagnosticul de boală celiacă), se simţea mereu obosită, deprimată şi iritată. Şi-a pierdut interesul şi plăcerea pentru activităţi. Dormea mai mult, dar era obosită şi îi lipsea energia, şi avea dificultăţi de gândire, concentrare şi luarea deciziilor. Performanţele şcolare s-au înrăutăţit. Anne se simţea urâtă, dezgustătoare şi inutilă şi era predispusă către sentimente de respingere şi vină nejustificată.

Pe durata celor 2 luni după ce Anne a început o dietă fără gluten, simptomele ei depresive s-au diminuat, fără tratament psihiatric, sau factori psihosociali cunoscuţi că i-ar justifica depresia."
http://wp.me/p48646-15b
Partea a doua că ar putea fi doar intoleranţă, şi atunci ai avea de câştigat oricum prin dietă, chiar dacă nu ai BC.

Adică ideea este să încerci să mai identifici alte posibile simptome: ce greutate şi înălţime ai ? Ciclul e regulat, eşti anorexică, ai avut probleme digestive gen diaree sau constipaţie etc. Poţi să începi şi cu nişte analize de bază, poate ai deficit de magneziu sau /şi fier.
Cam ce include dieta zilnică, uleiuri, multe făinoase, margarină etc. Toate astea îşi pot pune amprenta asupra stării tale generale. Vorbeşte cu părinţii şi MERGI LA ANALIZE ;)


Botezat Radu 10:13am May 15
cine te face sa te simti asa? poate ca sunt invidiosi si vor sa te coboare la nivelul lor… de fumat ne apucam pt ca vrem sa ne ‘integram’ nu pt ca suntem stresati. Mergi la consilierul scolii si stai de vorba despre tot ce iti trece prin cap, descarcarea sigur o sa te ajute. Succes! ;)

Daniela Monica Guzu-psiholog 10:47am May 15
Bullingul asupra elevilor are efecte negative asupra increderii si stimei de sine, caramizile esentiale in dezvoltarea umana ulterioara. Cere ajutor, mergi la consilierul scolar si cere sa te ajute.

Carmen Caramlau 7:10pm May 16
In loc sa cedezi, te sfatuiesc sa lupti. Apuca-te de un sport la sala, cu antrenor si fa-l cat se poate de des. Dar alege un sport care sa-ti placa. Te va ajuta sa-ti ridici stima de sine si sa te organizezi mai bine si cu lectiile. In ce priveste fumatul, poate e o faza, poate nu. Sunt oameni care fumeaza o suta de ani fara sa pateasca nimic, asa ca daca cauti sa-ti faci rau fumand, s-ar putea sa nu mearga, deci las-o balta. Spui ca te simti inferioara, rea, inutila, ca nu poti face nimic bun. Asa se simt 8 din 10 oameni, dar asta nu inseamna ca cedeaza armele. Dimpotriva, e un motiv bun sa dovedesti ca nimeni, niciodata, nu iti va putea lua locul in aceasta lume, ca valoarea ta nu poate fi egalata de nimeni, pentru ca acesta este si adevarul. Nu te-ai fi nascut daca nu aveai un scop clar pe pamant. OK? Ridica-te din starea asta de autocompatimire (stiu ca e comoda, dar nu merita sacrificiul). Mai scrie-ne. Nu esti singura. :) Numai bine!

Florentina Coman 4:24am May 20
Stresul se poate combate şi cu metode mai puţin nocive, din care ţi s-au sugerat deja câteva. Cu siguranţă sunt persoane în jurul tău care nu te văd aşa: caută-le pe acelea. De obicei noi ne focalizăm pe latura negativă şi pierdem din vedere cealaltă latură, lumina, frumuseţea, iubirea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile