consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fac 17 ani si m-am despartit de prietenul meu pentru ca inca nu sunt pregatita pentru a-mi incepe viata sexuala. Nu stiu exact daca nu-s pregatita sau mai tare mi-e frica de ce vor zice parintii.

Terapeuti.ro 8:12am Jun 30
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua.Am 16 ani,peste o luna fac 17.M-am despartit de prietenul meu,dupa o relatie de un an si 7 luni.Cauza a fost ca eu inca nu sunt pregatita pentru a-mi incepe viata sexuala.Nu stiu exact daca nu-s pregatita sau mai tare mi-e frica de ce vor zice parintii.A zis ca nu a vrut sa puna punct relatiei,doar ca nu mai poate sa continuie asa,pentru ca noi eram impreuna,iar cand el avea necesitatile respective trebuia sa plece la altele.Chiar nu stiu ce sa fac.Eu sunt distrusa emotional.Chiar am avut gandul sa-mi incep si viata sexuala.Ajutati-ma varog mult.


Psiholog Monica Enescu 8:25am Jun 30
Buna! Daca nu te simti pregatita inseamna ca nu esti pregatita, si probabil ca si daca iti incepeai viata sexuala cu prietenul tau acum, te-ai fi simtit incomod sau presata de imprejurari. E frumos sa ai aceasta experienta in momentul in care si tu iti doresti asta cu adevarat. Iar faptul ca tu ai inteles ca deocamdata nu simti sa faci asta si ai exprimat asta, inseamna ca te iubesti pe tine insati si te respecti. Eu te felicit pentru asta! In plus, sa stii ca multi barbati nu apreciaza femeile la care pot apela cand au nevoie, chiar daca asa pare. Stai linistita, va veni si momentul in care te vei simti pregatita si nu vei simti indoiala sau teama, tu te cunosti cel mai bine pe tine.

Marincat Diana 8:26am Jun 30
Nu te merita! Dacă tinea la tine era rabdator si empatic. Nu trebuia sa fie un act din obligatie, ci o dorinta comuna a ambilor parteneri.

Botezat-Antonescu Radu 8:37am Jun 30
ca barbat iti pot spune ca sexul nu este ca celelalte ‘functii primare’ cum ar fi ‘imi este foame trebuie sa mananc – daca nu ce este in farfurie, atunci ce este in a cluilalt’. Cel putin in ziua de astazi suntem capabili, atat femeile cat si barbatii, sa corelam atasamentul emotional de actul sexual – cel putin atunci cand suntem intr-o relatie stabila, monogama. Daca el ‘trebuie sa faca sex’ si nu poate cu tine, deci trebuie sa se duca la altele, atunci poate ca prioritatile lui in relatie sunt altele si ma gandesc ca ar fi bine sa va reevaluati relatia. Curaj si succes!

Neagu Carmen 9:41am Jun 30
1 an si 7 luni mi se pare o perioada lunga, probabil tu simti mai mult o prietenie pt el, o obisnuinta sa fii in compania lui, de asta nu esti pregatita pt relatii intime. El este tanar, simte nevoia de mai mult, de aceea merge la altele, totusi sa fii intr-o relatie atata timp fara sex mi se pare greu cel putin pt el. Sfatul meu este sa il lasi sa plece, cand iubesti o persoana totul vine de la sine, daca in acest timp nu ai simtit nevoia, inseamna ca nu este baiatul potrivit pt tine.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile