consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Copilul meu a plans in fiecare dimineata cand il duceam la gradinita, lucru care se intampla acum si la scoala. Are o problema in a socializa cu copiii de varsta lui.

Terapeuti RO 8:42am Sep 19
Mesaj:
As avea si eu o intrebare legata de copilul meu care are aproape 6 ani si care a inceput acum clasa pregatitoare . Cat afost in ultimii 2 ani la gradinita a plans in fiecare dimineata cand il duceam la gradinita lucru care a inceput si acum sa se intample la scoala . El are o problema in a socializa cu copii de varsta lui , lucru pe care nu il intalnesc atunci cand socializeaza cu oamenii adulti considerati ca ar avea nevoie de un consult psihologic ? Astept un raspuns .

Mihaela Sofrone 11:04am Sep 19
Buna ziua! In activitatea mea de Consiliere – Dezvoltare personala pentru copii, am descoperit si alti copii cu aceasta „problema”… Deci, prima veste buna e ca nu e singurul. A doua veste buna e ca in Atelierele de dezvoltare personala si Comunicare pentru copii, se rezolva relativ simplu problema, daca nu exista si alte problematici care sa concureze cu aceasta… Incercati si varianta asta… :)

Aniela Lucian 11:19am Sep 19
Probabil este un copil prea destept pentru virsta lui. (sau un copil indigo, in orice caz cu o structura noua)…. Eventual inscrieti-l la o scoala care are grupe cu educatie personalizata (Waldorf, sau alte similare – exista asa ceva si la unele scoli din cartier, nu neaparat la scolile particulare) – ei au metode speciale, care in mod sigur ii va placea “omuletului” (“Omulet”, dupa definitia data de fiica de 3 ani jumate a nepoatei mele, este: “un OM care inca nu a crescut”…) – Nu cred ca este cazul sa-l duceti la psiholog (asta, daca nu vreti sa-l puneti in incurcatura pe respectivul psiholog…:)) – O alta alternativa ar fi sa-l duceti si la grupurile de studiu ale editurii For You, vizitate de oameni mai “spirituali”, cu care ar putea interactiona si care, la rindul lor, v-ar putea da mai multe lamuriri. – Felicitari pentru copilul minunat, si sanatate! :)

Clau Anki 11:53am Sep 19
Momentan, problema nu este una serioasa, dar ar putea deveni serioasa mai tarziu. Poate fi vorba despre anxietate sociala (in societatea lui, nu cea a adultilor, unde primeste validari). Probabil a primit cateva feedback-uri negative din partea copiilor si a invatat, in acest fel ca nu este admirat, asa cum il admira adultii, sau ca nu este ascultat asa cum il asculta adultii. Din aceasta cauza, urmatorul pas ar fi izolarea de copii. Iar daca aceasta izolare ii aduce beneficii, cum ar fi linistirea, atunci acest pattern va fi permanentizat si in viitor va renunta la interactiunile cu congenerii. Cred ca nu va doriti acest lucru, nu? Acum e de facut ceva. Va sfatuiesc sa apelati la psihologul institutiei, iar daca nu da roade in doua luni, atunci sa apelati la un psiholog clinician, nu educational. Il va invata pe copilul dumneavoastra cum sa se relaxeze si sa nu mai simta frica de rejectie si cum sa interactioneze mai eficient. Apoi, izolarea va deveni istorie. Dar trebuie actionat acum, pana cand nu se instaleaza acel pattern de care va vorbeam. Mult succes!

Daniela Monica Guzu-psiholog 12:24pm Sep 19
Eu va recomand sa consultati un psiholog specializat pe copii…anxietatea de separare este important sa fie inteleasa si tratata corect. Va astept cu drag la cabinet. :) ))))))))) 0761667027

Hortensia Mihailescu 4:32am Sep 20
Pentru linistea dvs consultati un specialist care va poate fi alaturi pana se va rezolva cu comportamentul neadecvat.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile