consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt deprimata, sfarsita, dezorientata. Sunt casatorita de ceva ani si de curand am aflat ca sotul nu poate avea copii. Nu stiu incotro sa ma indrept: fertilizare in vitro cu donator necunoscut, divort si cautat alt partener, adoptie, o viata de tristete?

Terapeuti RO 8:29am Nov 7
Mesaj:
Buna ziua. Sunt deprimata, sfarsita, dezorientata. Sunt casatorita de ceva ani, de curand am aflat ca sotul nu poate avea copii, eu imi dorec copii asa de mult. Nu stiu incotro sa ma indrept-fertilizare in vitro cu donator necunoscut, divort si cautat alt partener, adoptie, o viata de tristete? Multumesc.

Mihaela Vasut Luncasu 8:36am Nov 7
Infertilitatea este o piatra de incercare pentru multe cupluri. Dupa ce mai trece socul, evaluati toate optiunile pe care le aveti pentru a avea copii, vedeti ce optiuni sunt acceptabile pentru sot si porniti apoi de la ce ramane pe lista. Incercati pe cat puteti sa tratati infertiltatea ca o problema a cuplului, nu doar a unuia dintre voi, astfel daca scopul este comun se poate gasi o solutie acceptabila pentru ambele parti.

Ioana Frecan 8:59am Nov 7
Ma gandesc ca ati putea incepe cu psihoterapie. A lua decizii cand va simtiti sfarsita si dezorientata este riscant. Toate cele bune.

Pisiologul De Serviciu 5:52pm Nov 7
Stiati ca exista curente din psihologie care abordeaza infertilitatea? Eu va recomand sa cititi, mai intai, despre Constelatii Familiale. Apoi sa intrebati despre aceasta metoda.

Mar Dum 9:16am Nov 8
daca este vorba de o rearanjarea a energiior familiale datorita incalcarii unuia dintre “ordinele iubirii” s-ar putea sa se rezolve ceva cu constelatiile. Nu ai de unde sa stii pana nu incerci, daca daca nu se rezolva asa nu trebuie ca totul sa se opreasca aici. Este o situatie ce priveste ambii membrii ai cuplului si asa trebuieste abordata, in comun, cu calm, intelegere si luciditate. Nu va luati “avans de mizerie” inainte sa comunicati sotului framantarile dumneavoastra. La urma urmei inclusiv infierea este o varianta.

Mihaela Barna 6:26am Nov 9
n-as vrea sa dezamagesc instinctul de procreere cu care femeia se naste …dar , sincer , acestea nu mai sunt vremuri in care sa-ti doresti copii … pe langa cresterea lor , e nevoie de educatie … iar sistemul educational din prezent este concepit in asa fel incat sa distruga in tineri orice valoare morala , croind in schimb mintile lor doar ca sa devina roboti productivi ….si … daca nu se poate … someri de profesie si repetenti la capitolul viata ! daca iti iubesti sotul …traiti-va frumos dragostea si ganditi-va ca Dumnezeu va face un bine cand nu-ti implineste o dorinta ale carei urmari s-ar putea sa va aduca tuturor multa suferinta … si voua, ca parinti ….si copilului devenit adult . Si daca chiar vrei sa fii mama … legatura materna cu fiul/fiica se construieste in ficeare clipa cand stai la capataiul copilului tau ….si nu pentru ca il nasti tu … deci orice maternitate iti poate da ocazia sa adopti un nou-nascut pe care mama sau tatal biologic nu l-au dorit …


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile