Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Cat poate ajuta un tratament de reflexoterapie intr-un caz de hemiplegie?

Masaj Sanatate 7:15am Jan 21
Buna ziua. Cat poate ajuta un tratament de reflexoterapie ,intr-un caz de hemiplegie.

Loredana Tudor 8:30am Jan 21
ca tratament poate ajuta sa regreseze hemiplegia sau impiedica sa se agraveze

Viorel Mocanu 9:18am Jan 21
Nu toate hemiplegiile dau rezultate privind recuperarea post accident vascular… in ceea ce priveste reflexoterapia sansele sint minime. Sint citiva factori ce tin de recuperare… virsta pacientului, vechimea accidentului vascular, zona in care s-a produs accidentul vascular, marimea suprafetei interesate de leziunea pe care a cauzat-o accidentul vascular si nu in ultimul rind tipul de accident vascular cerebral (tromb, embolie, hemoragie)… Inca din faza de debut cam la 3 zile dupa stabilizarea accidentului vascular de incepe recuperarea neurologica a plegiei cu miscari pasive, apoi se trece la miscari mai ample si active dupa care la 2 saptamini de la debut de poate face masaj neurologic de recuperare a plegiei… daca au trecut mai mult de 6 luni de la accidentul vascular, recuperarea devine anevoioasa iar uneori ineficienta.

Masaj Sanatate 12:14pm Jan 21
multumesc

Vlady Popa 12:23pm Jan 21
Ajută la fel de mult ca un iaurt danone în caz de plegie.
Iar dlui/doamnei Viorel Si Felicia Mocanu, cred și eu că devine anevoioasă recuperarea neuro-motorie cu un asemenea arsenal… mișcări pasive și masaj neurologic de recuperare a plegiei(oximoron cât casa mai poftiți?):))

Viorel Mocanu 1:04pm Jan 21
postarea se referea la reflexoterapie… poate aici intre reflexoterapie si recuperare neurologica ar merge termenul “oximoron” ))

Alex Marian 1:54pm Jan 21
Nu am intalnit pana in prezent in lucrarile de specialitate ca fiind recomandata reflexoterapia in cazul unei hemiplegii . Dar , dupa parerea mea, in cel mai bun caz prin aceasta metoda se pot preveni cateva din afectiunile asociate .

Lidia Simona Pascotă Caprioru 9:16pm Jan 22
AJUTA DESTUL DE MULT DACA SE INSISTA PE IRIGAREA CREIERULUI ,SI IN GENERAL PE SISTEMUL NERVOS! BINEINTELES COMBINATA CU TRATAMENT NEUROGIC SI GIMNASTICA MEDICALA! MULTA SANATATE!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita