Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am fost diagnosticata cu sindromul colonului iritabil. Exista un tratament sau ce fel de dieta trebuie sa tin?

Terapeuti RO 5:48pm Apr 10
Mesaj:
Buna ziua,
Ma numesc Trifan Doinita, am 47 ani, casatorita, trei copii nascuti prin cezariana in varsta de 28, 27 si 25 ani.
Sunt operata de fiere in anul 2013. Am dureri abdominale si scaune diareeice foarte dese de foarte multi ani, in urma cu doi ani am fost diagnosticata cu Sindromul colonului iritabil, am facut endoscopie si colonoscopie in urma cu 3 luni. in urma acestor consultatii mi-au fost extrasi cinci polipi din intestinul gros. Am primit trei feluri de antibiotice in gramaj de 2000 mg, acest tratament a fost pentru cinci zile.La trei zile dupa terminarea tratamentului mi-a fost rau, am fost la doctor si am primit acelasi tratament inca 7 zile. Dupa acest tratament mi-am distrus flora intestinala si trebuie sa urmez un tratament toata viata pentru protejarea florei stomacale. Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista un tratament s-au ce fel de dieta trebuie sa tin.
Cu Respect,
Trifan Doina

Viorel Mocanu 7:01pm Apr 10
Stimata doamna, principalul “tratament” se refera la nevoia de a evita ce nu mai “poate dizolva” lichidul produs de colecist… Colecistul “producea detergentul” necesar organismului in “dizolvarea” grasimilor… In consecinta, dupa indepartarea “producatorului de derergent”, organismult sufera… Se stie ca absortia intestinala constinua din duaden si pina in intestinul gros… atunci cind anumiti fermenti sau enzime lipsesc (aici e cazul produsului colecistic), bolul alimentar pe traseul de eliminare poate irita suprafetele de tranzit in cazul nostru colonul…. trebuie lucrat atent la regim si anume: grasimi, tocaturi, prajeli…. Daca a-ti intrat in “hora” tratamentului medicamentos, e posibil sa aveti impresia ca vindecati ceva si sa stricati altceva.

Remus Sandu 7:22pm Apr 10
Domnul doctor, oare ar putea fi încercate nişte enzime care să substituie funcţia secreţiei biliare ? Sper că întrebarea nu pare absurdă :)

Viorel Mocanu 7:29pm Apr 10
sigur ca da… orice chiar si cereale care sa opreasca “fermentatia” in special pe conductul colonului…

Remus Sandu 7:38pm Apr 10
Mulţumesc de răspuns. Mă gândeam dacă ştiţi eventual şi un produs dedicat. Am o cunoştinţă cu operaţie similară, dar totuşi nu aş vrea să-i recomand cereale ca să se simtă mai bine, de altfel un nonsens dacă gândeşti cu bătaie pe termen lung,

Viorel Mocanu 7:41pm Apr 10
sincer imi este “greu” sa dau nume de cereale :) sint colegi care vor spune ca anumite cereale “strica” creier, fibra musculara, compozitie sanguina, etc

Carmen Caramlau 7:44pm Apr 10
Doamna Trifan, ce strica antibioticele repara medicina alternativa. Va recomand cu caldura o vizita la institutul National de Medicina Complementara si Alternativa Bucuresti, din Sos Panduri nr.22, corp 2A, sector 5. Specialistii de acolo va vor rezolva problema din punct de vedere fiziologic. Sufleteste, insa, analizati ce se intampla in viata Dvs. Detineti controlul? Cu siguranta aveti grija de toata familia, dar de Dvs cine are? Daca va simtiti depasita, apelati la un specialist (un coach sau psihoterapeut) pentru o sedinta-doua, ca sa realizati ceea ce simtiti, sa va verbalizati supararile, daca exista, si sa va eliberati de stresul care nu va ajuta deloc la boala pe care o aveti. Numai bine!

Rebei Marius 9:43pm Apr 10
Nu a-ti relatat nimic despre relatia cu spiritul din d-vs, nimic despre relatia d-vs cu spiritualitatea..ma refer strict la relatia d-vs cu lumina….Dumnezeu…Budha..ma rog…cum ii spune..ca oricum nu se supara daca ii spuneti vasile sau ion……la relatia stricta si directa cu lumina…….ma intreb daca nu toate problemele cu excretia…nejustificate de doctori..nu ar gasi o singura explicatie…in dezechilibrul fizic-spirit-mental ?


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita