Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt insarcinata in 7 saptamani si sunt foarte stresata deoarece cunosc cateva cazuri de mame, prietene ale mele, care au copii cu retard mental, autism etc.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua . Sunt insarcinata , sarcina e destul de mica in am dorar 7 saptamani , problema este ca sunt foarte stresata pentru ca , cunosc cateva cazuri unde mamele prietene de a le mele au copii cu retard mental , autism etc . si din aceasta cauza eu ma tot gandesc daca o sa fie si copil meu asa ce sa ma fac cum sa facs a nu fie chestia asta este un stres enorrm pentru mine nu stiu cums a trec peste pana si noapte visez despre asta . Stiu ca este toata voia lui Dumnezeu si ca totul depinde de el dar nu pot sa nu ma gandesc .

Acestea sunt frici normale pentru o mama,mai ales la prima sarcina. Eu am 3 copilasi,si iti confirm ca nu e usor nici inainte de nastere nici dupa. Multumesc Cerului ca sunt copii normali. Si eu am avut temeri asemanatoare,duse la extrema. Cel mai bine ar fi sa alegi un medic foarte competent care sa-ti supravegheze sarcina, pentru mine a contat enorm doctorul. A fost ca un inger pazitor pentru copiii mei. Un adevarat profesionist care mi-a explicat totul sincer,si cum mi-a spus asa a fost,nu a gresit niciodata. Octavian Rotaru este numele lui,il gasesti la spitalul Elias din bucuresti.
Vorbeste despre aceste temeri cu sotul tau si mergeti impreuna la un psiholog pentru linistea ta. Vei avea nevoie cu siguranta de psiholog mai ales dupa nastere. Acum poate ti se pare ciudat ce-ti spun,dar cand vei ajunge acasa cu copilul vei sta numai cu ochii pe el. Îi vei verifica fiecare respiratie,vei studia fiecare particica de corp si te vei panica de cate ori vei ațipi si tu putin. Da,eu asa am patit la primul copil. Nu a avut cine sa ma indrume,nu m-a ajutat nimeni…Asa ca daca iti permiti sa vizitezi un psiholog ,fă-o! E cel mai bine pt tine.
 2
Daca aveti grija de sanatatea dvs in timpul sarcinii, mergeti periodic la control, monitorizati sarcina, nu beti alcool, nu fumati, va alimentati corespunzator si sa nu faceti excese, sansele sunt mai mici ca copilul sa aiba probleme. De asemenea asta tine si de ereditate, dar si de varsta dvs (problemele apar mai des la femei trecute de 35 de ani). Nu in ultimul rand, starea psihica este importanta. Deci unul din lucrurile pe care le puteti face este sa nu va stresati, astfel si copilul se va simti mai bine si nu ii transmiteti starea dvs. Curaj si nu in ultimul rand, felicitari!
 3
Important este de ce ti-e frica? De iubit îl vei iubi la fel indiferent de cum e, este al tău. Fricile pot veni din nevoia de confirmare sociala, frica de a nu fi judecata, de a nu se ridica copilul la anumite standarde pe care tu le ai. Cat încă ești “liberaLoading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile

implant dentar fast and fixed