Login

Balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatSunt o fată de 18 ani, o copilă care a făcut un păcat foarte mare. Am luat viata unui îngeraș cu o lună în urmă și regret de atunci în fiecare clipă.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna. Sunt o fata de 18 ani..o copila.. care a facut un păcat foarte mare.. a luat viata unui ingeras acum o lună in urma si regreta de atunci in fiecare clipa. Tot timpul ma gandesc la ce am facut cum de ce. Plâng cand vad copii alaturi de părinții lor si cand vad pe cineva imi vine sa.i spun o sa un bebe dar ma opresc. Am facut asta pentru am considerat ca sunt prea mica pt aceasta etapa a vietii ca nu o da mai pot face ce am de gând. r acum nu stiu ce sa să mai fac numai la el ma gandesc chiar il si visez “un băiat brunet”. Am vorbit cu logodnicul meu si i Am spus sa facem un copil ca eu nu pot trece peste asta..dar nu e de acord acum. Vă rog dati.mi un sfat ca nu stiu ce sa mai fac..

Nu cred ca un copil te-ar ajuta. Gândul tau va fi tot acolo. Încearcă sa iti dai seama de ce ai facut aceasta alegere. Varsta prea frageda, instabilitatea financiara, studii neterminate..Fa-ti un plan, stabileste niste teluri clare care sa fie îndeplinite inainte sa intemeiati o familie si concentreaza-te pe ele. Vei simti apoi când va fi momentul sa devi mama.
Îți recomand cu căldură o vizita la un psihoterapeut pentru a trece peste această situație. Este un proces complex și nu putem sa te ajutam prea mult cu un comentariu pe Facebook. Curaj și nu mai pierde timp căutând răspunsuri sau punând întrebări . Mult succes !
 5
Eu doar atat am de spus, e de apreciat ca ai avut curajul sa iei decizia asta (deloc usoara de altfel) si nu ai mers cu lucrurile inainte independent de ce voiai sa faci, cum se intampla in atatatea cazuri. Acuma sigur ca o perioada o sa fie mai dificil sa te obisnuiesti cu noua realitate, spui si tu ca esti trista, astea sunt lucruri normale si mai important, tranzitorii. Give it time. Si sigur, dpdv pragmatic nu cred ca ar ajuta sa faci alt copil ca sa.l inlocuiesti pe cestalalt, ca nu sunt intersanjabili. Cred ca ar fi indicat sa amani orice decizie majora pana ajungi intr.un loc emotionally safe enough sa te asiguri ca ai trecut peste pierderea asta si ca vrei sa ai noul copil, nu sa.l folosestica un substitut. Best of luck! :)
 5
Consiliere, iti va alina ranile din suflet mersul la un specialist.
Ai nevoie de timp. Nu ca sa uiti, ci ca sa te ierti. Nu ca sa te acuzi in continuare sau sa suferi, ci ca sa te dezvolti si sa devii parintele care iti doresti sa fii si sa ii poti oferi copilului tau ce nu ai simtit ca ii poti da tu si partenerul tau acum. Ai nevoie de timp pentru a te echilibra. Un copil e bine sa vina cand e dorit de ambii parinti si nu pentru a umple un gol, a linisti o vina sau a substitui ceva pierdut. Toate vin la momentul potrivit si iti doresc un drum frumos pana acolo! Esti tanara si ai toata viata inainte :)
 2
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

18797 raspunsuri primite pentru 3970 intrebari
(in categoria actuala: 2286 raspunsuri primite pentru 544 intrebari)