Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am doi copii, fiica mea cea mare este studenta cu rezultate exceptionale la invatatura, in timp ce fiica cea mica, de 14 ani, are mari probleme de comportament, minte incontinuu, mi-a sustras bani din portofel, nu mai asculta de mine.

Terapeuti RO 9:46am Feb 12
Mesaj:
Buna seara
Sunt femeie, am 44 de ani locuiesc in Barlad, divortata de 6 ani – un divort pe cale amiabila- lucrez la un din localitate. Am doi copii, fiica mea cea mare este studenta in anul I cu rezultate exceptionale la invatatura si fiica mea cea mica care a devenit o problema pentru mine.
Acesta este motivul pentru care doresc sa primesc un sfat, o indrumare, o orientare – la acest moment sunt in impas -nu stiu cum sa procedez pentru ca, in opinia mea are mari probleme de comportament, respectiv, minte continuu, mi-a sustras bani din portofel, nu mai asculta de mine si nu are o purtare corecta corelata cu varsta ei de 14 ani.
Problemele cu ea, evidente, au inceput din acest an cand a ramas acasa singura dimineata -eu sunt la serviciu- ea are cursuri dupa amiaza si am constatat: note proaste, anturaj dubios, bani lipsa din portofel si fel de fel de minciuni usor de probat.
A profitat de faptul ca am un usor handicap locomotor, ma deplasez foarte greu, ceea ce nu imi permite sa ma deplasez foarte usor peste tot; cu toate acestea am mentinut strans legatura cu dirigintele ei si am urmarit mereu prezenta la ore si situatia scolara.

Va rog, as dori sa primesc o indrumare, cui ma pot adresa pentru o consiliere sau poate un consult psiho-terapeutic pentru ca inca mai cred ca este un copil bun care poate fi corectat si doresc sa o ajut sa ii fiu alaturi pana depaseste acesta perioada dificila.

va multumesc.


Doina Zamfirescu 10:20am Feb 12
Apelati la un terapeut sau daca nu va permiteti financiar la organizatiicare ofera consultanta gratuita.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 11:28am Feb 12
ma gandesc ca fata Dvs. are aceleasi dificultati in a face fata adolescentei ca majoritatea oamenilor la aceasta varsta… adaugam si faptul ca ii lipseste modelul paternal (foarte important!). O sugestie ar fi sa mergeti impreuna (toate 3… poate chiar si cu tatal) la un psihoterapeut de familie… unde sa puteti discutati cu totii deschis, desigur cu o moderare din partea terapeutului. Succes!

Terapeuti RO 11:26am Feb 14
RASPUNS: "Va multumesc pentru raspuns si pentru recomandari. Din pacate. lucrurile au luat o intorsatura tragica – Joi seara fata a avut intentie de suicid- am fost cu ea la psihiatru pediatru din oras care a considerat ca nu este cazul pentru intrenare dar am primit recomandare pentru consult psihologic la cabinet particular si am inteles ca se impune o consiliere a la long. Pentru mine si pentru fiica mea cea mare este o lovitura puternica, neasteptata si sincer vorbind in acest moment fara nici o atitudine corecta sanatoasa. Daca nu imi voi permite sa suport cotul consilierii psihologice copilul ramane netratat si expus pericolului in orice moment.
inca o data va multumesc pt timpul acordat.
mult succes"

Viorica Petrache 4:40pm Feb 14
Să urmeze tratamentul de la psihiatru.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita