consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Fiica mea de 15 ani are un prieten de varsta ei. Mi-a cerut voie sa mearga la el acasa intr-o noapte, ca sa se uite la mai multe filme. I-am spus ca nu sunt de acord, pentru ca este o varsta periculoasa si nu am incredere in baiatul acela ca poate sa stea cuminte. Cum sa procedez?

Terapeuti.ro 7:18am Sep 2
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua, fiica mea de 15 ani, are un prieten de varsta ei. Nu-l cunosc prea bine dar nu am fost de acord cu relatia lor pentru ca este foarte mare diferenta dintre ei in privinta rezultatelor scolare. S-au imprietenit acum 7 luni, iar relatia a devenit mult mai stransa in timpul vacantei de vara, adica in ultimele doua luni si jumatate. Ies afara impreuna, merg la film, in parc, vorbesc mult la telefon, au fost o data si la strand amandoi. Ieri seara, fiica mea mi-a cerut voie sa mearga la el acasa intr-o noapte ca sa se uite la mai multe filme pana dimineata. I-am spus ca nu sunt de acord pentru ca este o varsta periculoasa si ca nu am incredere in baiatul Acela ca poate sa stea cuminte. Apoi I-am zis ca vreau sa ma sune mama lui ca sa vorbim. Nu stiu ce sa-i mai spun daca insista. Eu nu vreau sa mearga acolo. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, ce sa-i spun ca s-o conving.Multumesc


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:44am Sep 2
va este teama de ce s-ar intampla daca ii refuzati aceasta dorinta? Ca parinte a proceda precaut, asa cum spuneti, este foarte bine. Incercati totusi un compromis. Succes!

Psihologul Va Raspunde 6:51pm Sep 3
Nu ne putem feri copiii de viata! Comunicarea e singura problema. O pozitie de forta, un ton agresiv, duce la pierderea intregii comunicari. O comunicare de la om la om, aratand respect, intelegere si empatie va poate fi de folos. Iar un consilier al adolescentului, daca acesta il accepta, face uneori minuni.

Adriana Mituca 6:55am Sep 4
Nu vreti sa mearga acolo noaptea pentru ca nu aveti incredere ca baiatul acela va sta cuminte… In fiica dumneavoastra aveti incredere? Adevarul e ca sex pot face oricand, nu trebuie neaparat sa fie noapte. E important sa fiti constienta de un lucru: mai devreme sau mai tarziu fiica dumneavoastra isi va incepe viata sexuala (cu un baiat pe care il agreati sau nu). E firesc pentru oricare din noi si acest moment poate sa reprezinte cumva ruptura dintre copil si parinte daca parintele ii spune constant "NU" cand vine vorba de sex (probabil ca de fapt, in adancul dumneavoastra de aceasta ruptura va e teama). Important este sa o pastrati aproape sufleteste si sa aiba incredere sa vina la dumneavoastra sa va spuna cand are o problema. Mai bine vorbiti deschis despre dorintele ei, despre nevoile ei – normale pentru aceasta varsta (pe care o numiti "periculoasa"). Rugati-o sa vina cu prietenul la dumneavoastra acasa sa vizioneze filme, de exemplu. Va sti ca are in dumneavoastra un partener de incredere, nu un paznic de care e nevoie sa se ascunda.

Ioan Ovidiu Ionut 5:40pm Sep 5
Simplu, vor sex si tu nu esti de acord.Seteaza clar o varsta, si dupaia las-o sa traiasca, Chiar daca si eu si tu stim ca iti va trada increderea IMEDIAT nu inseamna ca trebuie sa incerci tu sa previi , aici trebuie sa fie despre o lectie de viata nu despre lucrurile de care tu nu esti de acord. Dupa ce CLAR iti va trada increderea, aratai ce inseamna asta. Nu poti sa iti opresti copilu din a-si traii viata. Nimeni nu asculta in copilarie de sfaturile parintilor, Tot ce am invatat cu toti a fost doar din propiile greseli, Cu cat ne batea la cap mai tare sa NU facem ceva cu atat mai mult ne determina sa O FACEM! Cei drept 15 ani cam devreme pentru a incepe viata sexuala , mai ales la femeii,Eu zic ca daca ii explicati anumite lucruri si dupaia ii oferiti in fata increderea dv si o lasati sa mearga, O sa duceti relatia de mama-fica la un alt nivel mult mai profund, si sincer vor fi DOAR 50/50% sansele sa va insele daca faceti asa, deci reduceti de la 100% la 50/50% plus ca o sa va ajute relatia pe viitor dintre voi doua daca va fi cuminte cu acel baiat in seara respectiva. Doar schimbati perspectiva din care puneti problema, si o sa ajungeti la ceea mai buna varianta de a va descurca cu aceasta situatia foarte repede si ushor.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile