consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am dat-o din anorexie în bulimie. Psihoterapeuta mea e specializată în terapie experiențială și m-a ajutat mult, dar mâncatul compulsiv încă există și încă sunt fixată pe aspectul fizic. Credeți că ar trebui să caut un psihoterapeut pentru comportament compulsiv?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapie online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Bună! Am 20 de ani, sex feminin.

De prin iulie m-am mutat în București și din septembrie merg regulat la psihoterapie, inițial căutam un psihoterapeut specializat pe comportament compulsiv ținând cont că am dat-o din anorexie în bulimie.
Ce m-a adus în București? Cum în creierul meu se impregnase ideea de a fi slabă până la oase și din cauza mâncatului compulsiv reușisem să pun pe mine 20 de kilograme în doar câteva luni, am ales să fac o schimbare și să o iau de la capăt și să reușesc să îmi revin atât fizic cât și psihic. Toate cele bune, ma confrunt cu stări de anxietate și am ales să iau tratament medicamentos.
Psihoterapeuta mea e specializată pe terapie experiențială și m-a ajutat mult, chiar am reușit să îmi potolesc mâncatul compulsiv și să mai dau și câteva kilograme jos. Momentan mă simt blocată pentru că mâncatul compulsiv încă există și încă sunt fixată pe aspectul fizic și din cauza asta încă evit să ies cu anumite persoane și am probleme cu intimitatea.
M-am atașat enorm de mult de psihoterapeută dar credeți că aș avea nevoie să o schimb pentru a merge la un psihoterapeut pentru comportament compulsiv? M-a ajutat mult chiar enorm de mult, îmi dădeam duhul de mult dacă nu era ea dar ce recomandări aveți?