consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sotul meu a avut o copilarie problematica, cu violenta fizica, mama cu tentative de suicid, depresiva, tatal, figura absenta. De la o vreme a inceput sa bea mai des, sa nu mai stie de el. Mi-a spus ca are multe regrete si frustrari, ca vrea sa moara, ca viata lui nu are un sens. Crede ca noi (avem trei copii) vom fi mai bine fara el. A spus ca o sa reuseasca sa isi ia viata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua,cer un sfat pentru sotul meu 43 ani lucreaza la receptie marfa.A avut o copilarie problematica cu violenta fizica ,mama cu tentativ suicid depresiva,tatal figura absenta.Noi suntem un cuplu din 1995 cu 3 copii.De o vreme ..treptam a i ceput sa bea mai des..mai des sa nu mai stie..efectiv de el.In 2 discutii care am avut mi a spus ca el are multe regrete si frustrari,vrea sa moara,nu are un sens viata lui .El bea ca sa nu sinta gandurile care le are cand nu bea…crede ca noi vom fii mai bine fara el…mi se pare ca are ganduri usor confuzionale.Nici nu doarme bine
.I am sugerat sa mergem la un specialist nu vrea A spus ca el are tupeu si o sa reuseasca sa isi ia viata.Problema dupa spusesle lui este ca nu se simte iubit …si de mine dar eu tind sa cred ca are o depresie…majora si orice as face eu..nu l ar ajuta foarte mult..intrebarea ..ce sa fac?
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel E necesar sa faca dansul terapie. Nu are nicio legătură cu dvs problema dansului este mai veche. Nimeni nu i-o poate ameliora decât el si el împreună cu medic psihiatru si psiholog. Ori grupuri pentru asa ceva. Puteți sa il indrumati catre niste medici, desi nu prea o sa simta nevoia de ameliorare, ci de adancire mai multa in starile pe care le are dansul.
 • Mihaela Selescu
  Mihaela Selescu Puteți sa ii aratati ca va pasa de el și va preocupa și ca dumneavoastră și familia ii vreți binele și ca ati vrea ca el sa se simta mai liniștit și ca i-ar face bine sa discute cu un psiholog și cu un psihiatru pentru medicație. Puteți sa ii spuneti ca înțelegeți ca ii e greu, ca simte nevoia sa bea pentru ca a avut o viata grea, cu multa suferință și ca nu se simte foarte bine acum.
 • Simion Andrei
  Simion Andrei Alcoolul nu amorțește gândurile rele doar le amplifica, o perioada de abstineneta împreună cu tratament antidepresiv fie el și naturist face minuni, în plus și răbdare ascultă-l și fi atenta la el încearcă sa citești printre rânduri
 • Nicole Ncl
  Nicole Ncl In cazul persoanelor depresive, suportul celor din jur este foarte important. Este minunat ca incercati sa il ajutati, insa o schimbare in bine este posibila atunci cand persoana in cauza are o motivatie intrinseca (sa isi doreasca sa se schimbe/vindece). Ar trebui sa vorbeasca despre gandurile respective si sa lucreze cu un terapeut, grup de terapie pt dependenta. Etc.
 • Adriana Gheonea
  Adriana Gheonea Aratatii mai multa atentie si afectiune! Cred ca i ar prinde bine un prieten bun cu care sa petreaca in timpul liber: sa mearga impreuna la pescuit , sa stea de vorba , chiar sa faca putin sport! Daca nu doarme , o vizita la psihiatru pt medicatie! Daca gasiti in apropiere grup terapeutic “antialcoolici” i ar prinde bine! Incurajati l mereu si nu l lasati cu ideile astea! Cu bine!
 • Balan Monica
  Balan Monica Sunati la aceasta linie verde.Va vor raspunde specialisti in dependente si consum excesiv de alcool.Fiti alaturi de el!Sunati si aveti incredere!!!Apelul are tarif normal.Cautati si pe site ul ALIAT ong si acolo aveti si un forum unde puteti sa discutati .Daca observati ca ideile suicidare revin si domina sunati la 112 si cereti ajutorul.Il vor interna la pshiatrie unde va primi tratament de specialitate ceea ce va fi spre binele lui.
  Este posibil ca imaginea să conţină: text
 • Mihaela Zaharia
  Mihaela Zaharia Pe langa clinicile ALIAT, intrati si aici si in plus cautati pe net “alcoolicii anonimi” si cititi tot ce gasiti, intalnirile sunt gratuite, doar sa se tina in orasul dvs si mai ales in aceasta perioada: https://www.alcooliciianonimi.ro/ Iar pentru apartinatori exista blogul https://alanonromania.wordpress.com/
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Trebuie ajuns la un medic psihiatru. Nu il faceti sa se simta slab, dar spuneti-i ca desi il credeti, daca si-ar lua viata, copiii dvs vor ramane fara tata, asa cum a crescut si el.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile