Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Cardul meu stă numai în buzunarul prietenului meu. El îmi ia toți banii, pentru facturi/chirii /cheltuielile casei sau îmi cere mereu cu împrumut și nu îi mai dă înapoi. Alege chirii foarte scumpe, iar eu nu pot pune nimic deoparte din cauza cheltuielilor mari. M-am săturat să muncesc doar ca să plătesc facturi și chirii.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Bună tuturor!
Am 23 de ani( sex feminin) ,mă aflu intr-o relație de aproximativ 3 ani cu iubitul meu , el având 30.
Pentru moment , noi locuim in străinătate ,avem deja 2 ani, problema (lui) cea mai mare fiind Banii!! In afara de salariu el mai are și un bussines propriu din care câștiga destui bani. In schimb eu , beneficiez doar de salariul de la munca .
Eu niciodată nu am știut de banii lui , cât a strâns sau ce a făcut cu ei,in schimb el a știut mereu de banii mei , la început cardul meu stătea numai pe buzunarul lui;acum însă, lucrurile s-au mai schimbat dar tot rău este, deoarece am avut certuri NON-stop și încă avem pe tema banilor,și asta pt ca el m-a neglijat din orice punct de vedere datorită bussines-ului solicitant +munca+alte griji!
Eu nu spun ca banii nu sunt necesari in viața fiecărui om dar nici Primordiali! Cel puțin pt mine NU! El in schimb vede doar bani,eu fiind pe 0 după atâta timp in care efectiv , simt ca am muncit degeaba , deoarece el mi-a luat toți banii, pe facturi/chirii /cheltuielile casei etc plus ca îmi cerea mereu cu împrumut și nu ii mai vedeam pt ca la scurt timp veneau facturi peste facturi sau ziua când trebuia sa plătim chiria și acolo se duceau! Nu am zis niciodată ca eu nu pun bani pt cheltuilele casei însă ,mereu ma punea sa plătesc cot-la-cot cu el ținând cont ca ,eu aveam doar un salariu ,el in schimb poate și doua lunar, fapt de care mi-am dat seama mai târziu,nu mai zic ca el luase o casa scumpă , fapt cu care nu am fost de acord dar părere mea nu a lut-o niciodată in considerare,ceea ce m-a durut și mai mult! Mereu vedeam multe lucruri frumoase ca orice femeie și nu îmi puteam permite sa îmi cumpăr deoarece aveam discuții cu el ca trebuie sa îmi
plătesc chiria și facturile mai întâi.
Ma rog, in casa aceea am stat vreo 7 luni, după care am fost nevoiți sa ne mutam deoarece a fost scoasă la licitație de către proprietar , el a luat o casa și mai mare cu ,curte mare, garaj ,pt a-și depozita lucrurile ce le avea pt vânzare ,mai exact pt afacerea lui; bineînțeles ca eu nu am fost de acord deoarece chiria era foarte scumpă și era o casa greu de întreținut din orice punct de vedere, și ținând cont ca eu nu am putut pune nimic deoparte tot din cauza cheltuielilor mari , acum ce sa vezi, se repeta aceeași poveste , încă și mai rău! Încă locuim aici de un an, certuri /bătăi au fost mereu din cauza sumelor enorme , eu nu am mai avut de munca 4 luni , el a ținut totul , acum eu de o luna m am angajat și încerc sa îmi pun ceva de parte dar sa mai și contribui la cheltuieli ca sa fie bine , am avut o înțelegere cu el sa dau de aici încolo mai puțin de jumătate ca sa îmi pot pune și eu ceva de o parte dar iar nu se poate , deoarece pt a acoperi chletuielile pt toată luna asta este nevoie de 1800£ ,deoarece el a plătit pe jumătate facturile și i au băgat mereu penalități și uite așa s au strâns . El știe ce a făcut mai bine cu banii de nu a plătit totul la timp, căci bani a avut mereu . Acum , eu i am spus ca mai mult de 300£ nu ii dau pt ca in Iulie ne am propus sa mergem acasă , și nu vreau sa ajung sa ii cer lui bani și acolo.. mi a făcut un scandal de au auzit și vecinii , a faramat o masa și a urlat la mine cât îl țin plămânii ca , nu îmi e rusine, ca el a ținut totul pana acum și eu nu vreau sa ii dau bani sa plătească ce e de plătit , ca las totul pe el etc, asta însemnând sa rămân iar pe 0 ca și pana acum dacă ar fi sa ii dau bani, ceea ce am jurat ca nu o sa se mai întâmple , pr ca m am saturat sa muncesc doar ca sa plătesc facturi și chirii iar pe mine sa ma las deoparte .
Va rog, din suflet sa ma ajutați cu un sfat/părere , ar conta foarte mult pt mine , deoarece nu vreau sa fac vreo prostie la nervi , simt ca o iau razna la propriu , încerc sa ma controlez dar simt cum ma lasă toate puterile.
Poate , prin scris nu pare atât de gravă situația și nu poți simtii ce simte cel in cauza , dar bănuiesc ca persoanele care au trecut sau trec printr o poveste asemănătore sau ca a mea , stiu despre ce vorbesc și ce simt !
Țin sa mnetionez ca eu țin legătura doar cu mama mea care este aici , și nici ea nu are o situație prea buna ca sa ma poată primi sau sa ma ajute cu ceva și nici nu vreau sa ii mai spun toate astea ca sa o amărasc mai rău , ca le are ea pe ale ei, plus ca mi-e jena.. sunt destul de mare ca sa ma pot descurca .. in țara n am la cine sa ma duc ,toate ușile îmi sunt închise …și nu mai știu ce sa fac . Plâng neîncetat ,nu mai manac , nu mai dorm ,și simt cum ma pierd .
Aștept sfaturile voastre !
Va mulțumesc !
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Bunã ziua !
  V- aș recomanda sâ analizați, împreunã cu un psihoterapeut, ce anume vã ține într- o relație în care este vorba numai de certuri și bãtãi, de moduri foarte diferite de raportare la viațã, la valorile ei și la traiul în cuplu; din ce scrieți, nu sunteți genul care nu ar putea sã se intreținã singurã.
  Deci este nevoie sa ințelegeți ce anume vã determinã sã rãmâneți intr- un context în care fericirea se lasã mereu așteptatã !
  În dragoste, esențial este sã te simți bine ! Dacã asta lipsește, ce rost are ?!
  Sãnãtate și toate cele bune !
 • Adriana Gheonea
  Adriana Gheonea Daca va simtiti nedreptatita cu privire la cheltuieli faceti o discutie in care puneti de acord, asta daca vreti sa ramaneti impreuna! Stabiliti de comun acord ca platile sa fie transparente asa ca sa stiti pe ce se cheltuie banii! Opriti va bani pt cheltuieli personale! De la neajunsuri cu banii, razboaiele in cuplu devin cat casa! Analizati daca doar aceasta problema va nemultumeste iar daca aveti si altele apelati la o terapie! Cu bine!
 • Monica Enescu
  Monica Enescu Cauzele acestei probleme pot fi destul de complexe. Comportamentul lui pare imatur, egocentrist, iresponsabil și irațional. Poate are și vicii de care tu nu ești conștientă? Eu m-as gandi si la o posibila dependenta de jocuri de noroc, de pariuri sau de droguri. Din tot ceea ce descrii, discuțiile cu el nu au niciun sens. Ești într-o relație toxică, în care violența nu este nicicum scuzabila și nici controlul financiar. Decizia este a ta dacă mai ramai într-o astfel de relație sau nu, însă perspective mai bune, eu nu văd.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita