consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Prietenul meu are un copil dintr-o relatie anterioara si doreste ca pe viitor sa-si ia copilul langa el. Copilul este autist si nu poate vorbi. Ce mi-a zis nu mi-a picat deloc bine. Este un copil ce necesita ingrijire 24/24 si nu vreau sa am o asemenea responsabilitate. Copilul are crize, se enerveaza si nu ma simt pregatita sa trec prin asa ceva.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
A, 27 ani.
Nu stiu cum sa procedez cu prietenul meu care are un copil dintr-o relatie anterioara. Suntem impreuna de o luna si acum 2 zile mi-a zis ca isi doreste ca pe viitor sa-si ia copilul langa el, in casa lui. Copilul este autist si nu poate vorbi.
Desi avem doar o luna impreuna si este devreme sa pot spune ce va fi in viitor, ce mi-a zis nu mi-a picat deloc bine. Este un copil ce necesita ingrijire 24/24 si nu vreau sa am o asemenea responsabilitate, ma sperie asta. Copilul are crize, se enerveaza si nu ma simt pregatita sa trec prin asa ceva.
Nu stiu cum sa-i spun asta prietenului meu fara sa-l jignesc si daca este bine sa port de acum discutia asta cu el sau mai tarziu.
Nu vreau nici sa ajung in viitor si sa-mi reproseze ca din vina mea nu si-a luat copilul langa el….
 • Lucia A. Anghel
  Lucia A. Anghel Buna ziua. De dvs depinde decizia daca vreti sa continuati sau nu, dupa ce reflectati asupra situației si discutați cu partenerul dvs cele scrise aici.
 • Elizabeth Ely
  Elizabeth Ely Va pot spune din prisma unei femeii care a fost in aceeasi situatie precum dvs. Autismul are diverse forme, nu e vina lui ca s-a nascut asa iar tatal este absolut normal să-l vrea in preajma fiindcă este copilul sau. Intrebarea este cat de mult puteti sacrifica pentru aceasta relatie in ideea ca este nevoie de foarte multa rabdare si atentie. Nu ati mentionat nimic de mama copilului, daca cumva aceasta l-a parasit pe copil sau Doamne fereste a murit, atunci partenerul dvs cauta pe cineva care să-i fie si mama copilului, daca insa aceasta trăiește si are o relatie buna cu fiiul sau atunci rolul dvs va fi de a-l intelege si ai fi alaturi in momentele dificile. Sunt foarte multe cărți pe care le puteti citi pe aceasta tema unde veti gasi info utile. Nu e un capat de lume trebuie doar multa răbdare. Daca insa decideti sa puneti punct si considerati ca nu faceti fata, atunci faceti aceasta într-un mod cat mai sensibil cu putinta, e foarte greu sa ai un copil bolnav si sa ti sa spună,,nu te vreau din cauza copilului,, este foarte traumatizant. Succes
  • Tina Florea
   Tina Florea Elizabeth Ely Se vede ca ea empatizează destul cu partenerul ei și situația lui, “faceti intr-un mod cât mai sensibil” tinde sa ii inducă un simt de vinovatie. Nu știu da sunteți sau nu psiholog, dar asemenea afirmații trebuie făcute cu grija, chiar dacă, social, ceea ce ați spus e agreabil și arata nobil, dar când vine vorba de o persoana vie, nobletea duce după ea un simt foarte arzător ca vina.
   Ar trebui sa vadă de ce și-o ales așa partener, ce ii da relația data.
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, este o decizie pe care dumneavoastra va trebui sa o luati. Inteleg ca sunteti speriata de acest copil si responsabilitatea pe care o presupune. Este de inteles sa va faceti griji, si chiar este de inteles daca ati decide sa rupeti relatia din aceasta cauza. Este inca o relatie la inceput, asa ca intr-un fel, daca decideti ca nu puteti accepta asta, este mai bine mai devreme decat mai tarziu. V-as sfatui sa ii dati o sansa copilului, sa petreceti ceva timp (o zi, un weekend) cu el si cu actualul partener, ca sa intelegei la ce anume v-ati inhama in aceasta relatie, ca sa fiti in cunostinta de cauza. Numai bine!
 • Elena Petrone
  Elena Petrone Bună, Dacă îți dorești să fii cu el, va trebui sa ii accepți și copilul. Dacă însă îți dai seama ca nu e ceea ce îți dorești tu, cel mai bine e sa nu amâni sa ii spui. Sunteți în etapa de cunoaștere și e bine sa fiți sinceri unul cu celalalt pentru a ști cum sa va raportați la viitor, și cel mai important sa vedeți dacă poate fi vorba despre un viitor împreună.


S-ar putea să te intereseze și:

Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile