consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Exista o persoana care m-a umilit, amenintat, acuzat. Este o persoana cu o influenta destul de mare. Acum, dupa aproximativ un an, cand o vad, tremur, respir foarte repede, incep sa vad negricios si ma cuprinde o senzatie ciudata.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Exista o persoana care m-a umilit (in si impreuna cu un grup de persoane); amenintat; acuzat. Este o persoana cu o influenta destul de mare in acele cercuri. La vremea de atunci nu am reactionat. Orbii raman oribi…. indiferent de cate li se arata.
Problema e ca; si acum; dupa aproximativ un an, cand o vad tremur; dar tremur din tot corpul (tremura si sufletul in mine; ma scuzati); respir foarte repede; incep sa vad negricios; si ma cuprinde o semzatie ciudata. Nu reusesc sa identific ce simt.
Cum as putea rezolva toate astea? Cum mi-as putea reveni? Mentionez ca nu mai sunt nici copil; nici adolescent…..
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu frica este frica, abuzul este abuz. Ce ati descris este vizibil o experienta traumatizanta. Vestea buna este ca, din cate inteleg, nu mai sunteti in acele cercuri… ci doar va vedeti fostul agresor ocazional. Incercati o psihoterapie in care sa explorati aceasta trauma. Curaj, se poate!
 • La Psiholog
  La Psiholog Din ultima fraza, inteleg ca sunteti o persoana de sex masculin. Pentru forma de abuz suferita (bulling) genul are importanță deoarece îmi imaginez ca sunteti un barbat in formare care isi doreste sa fie stapan pe situatie. De cele mai multe ori, “infruntarea” agresorului (ex: ii sustineti privirea fara sa coborati ochii in pamant) poate face minuni. Exercitiile de respiratie ajuta pentru a putea sta in preajma agresorului. Constientizati tempoul respiratiei numarand in gand si nu uitati sa trageti aer in piept. Si un truc simplu care pt multi functioneaza este sa va imaginati persoana intr-o situatie penibila lasand mintea sa zboare libera. Nu va dau eu exemple pt ca exista riscul ca imaginatia mea sa fie mai bogata decat a dvs. :) Daca va revin in minte momentele in care erati umilit, pur si simplu anulati-le printr-o fraza care va ofera dvs confort. Aplicand aceste tehnici ca si cum v-ati antrena singur, ar trebui sa dobanditi o stapanire de sine mai mare. Insa, daca observati ca starile persista, atunci ar trebui sa luati in calcul inceperea unui proces terapeutic alaturi de un specialist. Numai bine!
  • Dk Dk
   Dk Dk Pers de sex feminin (ca varsta; adulta). Nu reactionez la conflicte de genul. Oamenii cred ca nu inteleg ce se intampla. Ba da. Insa, nu inteleg de unde placerea de a umili ( mi se intampla foarte frecvent sa fiu tinta) si in acelasi timp, de unde, neputinta mea de a reactiona in cazurile in care cu adevarat este necesar.
  • La Psiholog
   La Psiholog Dk Dk Sensibilitatea sexului feminin este un aspect de luat in considerare. Daca sunteti o persoana nonbeligeranta, lipsa de reactie s-ar putea explica. Sunt persoane care gasesc placere in a provoca si a ataca pe ceilalti de aceea vorbim de abuzator si abuzat. Insa cel abuzat va trebui la un moment dat sa ia atitudine deoarece in lipsa ei, abuzatorul va dobandi si mai multa putere. Ce nu am inteles foarte clar este daca vi se intampla des sa fiti țintă in diferite relatii sau intr-o relatie anume, deoarece raspunsul initial era oferit pentru a face fata unui singur agresor (ex: seful, colegul de serviciu, etc).
  • Dk Dk
   Dk Dk In diferite situatii. Persoanele sunt diferite; nu aceleasi. Sunt perceputa ca si un copil; fapt care; cred ca are o oarecare influenta. Nu pot reactiona. Nu am invatat sa fac asta. Foarte rar mi se intampla sa reactionez..
  • La Psiholog
   La Psiholog Dk Dk Am înțeles. Intr-un cadru securizant, cu siguranță, veți reuși să explorați cauzele lipsei de reacție, daca asta vă doriți. Cu bine!
  • Dk Dk
   Dk Dk Va multumesc pentru raspunsuri!
 • Carmen Sorici
  Carmen Sorici Înţeleg că aveţi o furie reprimată, pe care nu aţi putut să o manifestaţi când s-a produs incidentul, retrăiţi cumva aceea furie de genul ,,am văzut negru în faţa ochilor” Un proces terapeutic v-ar ajuta mult în descărcarea acestei emoţii, de asemeni pe lângă terapie puteţi practica un sport mai dur care să descarce tensiunile de la nivelul corporal ca de exemplu boxul( care este şi un sport foarte bun pentru coordonare mentală şi corporală), arte marţiale de orice fel.
 • Marian Georgescu
  Marian Georgescu Ai rana umilintei, rusinii si de cate ori intalnesti asemenea experiente retraiesti acele stari. E nevoie sa mergi in psihoterapie si sa procesezi acele experiente. In cabinet folosesc tehnici de E.M.D.R. si lucru pe copil interior cu rezultate remarcabile. De asemenea folosesc transa himnotica si alte metode precum meditatia. Fa-ti o programare pe mariangeorgescu.ro pentru o sedinta pro-bono si poti intra si pe armonie cu intregul pagina de facebuc sa vezi cum lucrez si poti vedea ce spun oamenii din tara si strainatate care au lucrat cu mine.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile