consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 54 ani si singura persoana care ma iubeste sincer e fiul meu de 20 ani. Mama o iubeste doar pe sora mea. Pentru sotul meu sunt mai importanti prietenii lui. Visez sa plec la Bucuresti unde e student baiatul si sa fiu doar cu el. Sa incep o viata noua, sa ma pot bucura de anii viitori, sa traiesc asa cum imi place.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihoterapeut online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
varsta : 54 ani
sex : feminin
ocupatie : arhitect
familie : sot,copil,mama,sora,nepoata – situatie tensionata , plina de reprosuri . Singura persoana care ma iubeste sincer e fiul meu de 20 ani
descrierea problemei : am stat in orasul natal langa familie doar de dragul baiatului meu . Mama o iubeste doar pe sora mea si pe mine ma jigneste ori de cate ori ne intalnim . Sora mea are tot un comportament umilitor fata de mine . Pentru sotul meu sunt mai importanti prietenii lui decat persoana mea . Lucrez , sunt apreciata la locul de munca . Ma simt bine doar la servici si in compania baiatului meu .
Visez sa plec la Bucuresti unde e student baiatul si sa fiu doar cu el . Sa incep o viata noua , sa ma pot bucura de anii viitori , sa traiesc asa cum imi place .
Credeti ca pot sterge trecutul ?
 • Bety Anghel
  Bety Anghel Bunâ ziua !
  Expunerea situației dv. este prea vagã și natura problemelor complexã !
  De aceea, ar fi bine sã discutați mai detaliat cu un psiholog ptr. a determina cauzele care stau la baza nemulțumirilor dv și ce trebuie fãcut pentru a le schimba.
  Numai bine !
 • Soare Fericire
  Soare Fericire Parerea mea este ca un raspuns responsabil, l-ati putea gasi dvs cu ajutor profesional in sedinte de psihoterapie. Ca un punct de vedere va pot spune ca o alegere pe care sa o faceti in a schimba total viata dvs , ar fi corect sa o faceti fara a gasi un motiv legat de copilul dvs. A merge in Bucuresti doar pt ca fiul este acolo, fara sa va dati seama, puneti o presiune asupra fiului, astfel ca, in momentul in care el va avea o iubita sau alte activitati ce nu va includ in viata sa de student si adolescent, sa va simtiti din nou data la o parte sau sa il faceti sa se simta obligat/dator indirect sa va acorde mai mult timp dvs decat propriilor sale dorinte specifice varstei. Va las sa ascultati un video care va va ajuta sa va intelegi mai bine dvs cu dvs si alegerile dvs https://youtu.be/MK-mfJ-h00c , si inca un video despre adolescenta https://youtu.be/nnl5H0HhHTI. Succes si curaj in tot ceea ce va propuneti!
 • Marilena Popa
  Marilena Popa Buna ziua, inteleg ca va simtiti singura si neiubita si va este foarte dificil. Desigur, iubirea dintre mame si copii este ceva foarte special, incomparabila cu nimic. Cu toate acestea, iubirea de parinte presupune si sa fim capabil sa lasa copii sa zboare, sa se gaseasca pe sine si sa isi croiasca drumul in viata. Nu veti incepe o viata noua, ci intrati intr-o alta etapa din viata dumneavoastra, aceea in care copilul este suficinet de mare incat sa se descurce singur, iar dumneavoastra va puteti pune din nou in centrul preocuparilor, a va gasi noi pasiuni, prieteni noi, a da un nou sens relatiilor existente. Este nederept sa puneti in sarcina fiului dumneavostra sa umple un gol pe care il aveti. Subscriu recomandarii colegilor mei, de a intra intr-un proces psihoterapuetic. Numai bine!
 • Denisa Chivaran
  Denisa Chivaran Am experimentat și eu parțial lucruri pe care dumneavoastră le traiti . M a ajutat terapia sa descopăr partea mea de contribuție la situațiile atât de neplăcute ! Oamenii au un motiv care ține sau nu de noi , pentru atitudinea pe care o adoptă fata de noi. Partea noastră, responsabilitatea noastră este să aflăm dacă motivul comportamentului celorlalți se afla in noi sau nu. Atât.De trecut nu putem scăpa decât intelegandu l . Aceeptandu l. Nu l mai putem schimba acum. Ce putem face acum este sa nu pierdem prezentul și viitorul trăind în trecut ! Sunt sigură că veți reuși să vă vindecați! Eu mă simt acum ca un fulg, că am inteles mecanismele și am inteles cum eu provocam reacții în ceilalți. Ceea ce trebuie să știți de la inceput este că va trebuie mult curaj pentru a începe un demers terapeutic. Este ca uitatul in oglindă… Trebuie sa avem curajul de a ne uita la ceea ce nu ne place pentru a putea schimba!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile