consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Avem un baiețel de aproape 7 ani care are o frica imensa de caini, doar cand vede unul il apuca plansul. Problema aceasta o are de vreo 6 luni, de cand un catel l-a zgariat. Oare facem bine dacă ii luam un cate tinand cont de frica lui?

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua! Avem un băiețel de aproape 7 ani care are o frica imensa de câini,practic doar când vede un câine îl apuca plânsul ,fără sa se atingă de el câinele respectiv. Înainte nu era așa,problema aceasta o are de vreo câteva luni,aprox 6 luni când un cățel l-a zgâriat,așa cred,nu sunt sigur dar presupun ca acesta ar fii momentul când a început sa se teama mai rău de câini.in Iulie va împlini 7 ani și își dorește mult un cățel,pui,probabil se gândește ca fiind mic,pui se va obișnui cu el in timp. Întrebarea mea este,oare facem bine dacă ii luam un cățel ținând cont de frica lui pt câini? Oare ar fi cazul sa mergem cu el la terapie sau ceva de genul? Multumesc frumos
 •  Desensibilizarea îl va ajuta sa își învingă frica.
 • Georgeta Vasile
  Georgeta Vasile Exista terapie asistata de animale, catei in special. Poate genul acesta de terapie l ar putea ajuta sa vada ca exista si catei buni si iubitori si ca nu are de ce sa se teama.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Chiar daca nu ii luati caine, lasati-l sa experimenteze atingerea lor. Alegeti un catel mic si bland. Isi va schimba opinia rapid.
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu sunt foarte multe rase de caini care au un temperament foarte bun, mai ales cu cei mici: Golden Retriever, Labrador… si nu numai. Poate va ajuta niste prieteni care au caine ok si copii care au crescut cu ei… fiind si alti copii de fata poate vedea ca este ok si pt el. Succes!
 • Diana Terec
  Diana Terec Si mie mi-a fost frica toata viata de caini, dar imi doream unul. Pe la 20 de ani mi-am si cumparat, dar direct un amstaff Acum sunt prietena cu toti cainii din cartier si nu are rost sa va povestesc cat de mult o iubesc pe a mea catelusa care contrar opiniei publice e super blanda cu toti oamenii si cu animalele. Fobia s-a transformat in pasiune si iubire, daca s-ar putea face la fel cu toate..
 • Alina Iordache
 • Alina Iordache Nu ii luați un cățeluș pui, când sunt mici, mușcă în joacă și riscați să se sperie și mai tare. Încercați cu un câine de talie mica dar adult, care să fie liniștit ca și temperament.
 • Artemiza Aura
 • Artemiza Aura Fiica mea a avut fobie la caini…a fost atacata cand era mica si a fost foarte afectata! Simpla apropiere de un caine, nici nu mai vorbesc daca latra la ea, o facea sa aiba reactii necontrolabile, plans, tremur etc, oricat de inofensiv ar fi parut animalul! I-a trecut abia atunci cand a locuit in casa cu un caine adorabil pe care l-a iubit si l-a ingrijit foarte mult..fobia ei a fost demontata putin cate putin iar acum a devenit sigura pe ea in interactiunea cu cainii! Dar ea avea 19 ani cand a inceput acest proces!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19346 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier