consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am 22 de ani si sunt receptionera. Sunt foarte trista, stresata din cauza parintilor care se cearta zilnic din diverse motive (banii, geloziile, alcoolul). Certurile devin din ce in ce mai dese, mai grave, uneori ajung chiar la bataie. Nu am posibilitatea de a ma muta cu chirie. Ma lupt cu insomniile, trantesc usi, tip, dau cu pumnii in perete, plang fara oprire. Mai am o sora de 15 ani care si ea este foarte afectata de situatia familiei.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psiholog online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua. Ma numesc Elena, am 22 de ani si sunt recepionera la o cladie de birouri. De ceva timp ma lupt cu insomniile. Am incercat diverse pastile naturale, dar fara rezultat. Sunt foarte trista, stresata din cauza parintilor care se cearta zilnic din diverse motive ( banii, geloziile, alcoolul). Certurile devin din ce in ce mai dese, mai grave , uneori ajung chiar la bataie. Nu am o zi linistita in casa aceea si nici posibilitatea de a ma mua cu chirie. Mai am o sora de 15 ani care si ea este foarte afectata de situatia familiei. Certurile lor de multe ori incep la ore tarzii cand uneori dorm. Ma enervez din orice si chiar am un comportament “agresiv”( trantesc usi, tip, dau cu pumnii in perete, plang fara oprire). Am dureri de cap insuportabile din cauza stresului si nu am chef de nimic,. N ma inveseleste nimic. As dori un sfat, ce as putea face, cum as putea deveni indiferenta, cum sa gestionez situatia ca sa nu ma afecteze. Va multumesc din suflet si astept raspuns.
  • Iliesu Iulian
    Iliesu Iulian Faceti tot posibilul sa va mutati. Acum traiti intr-un mediu toxic cu persoane toxice, la o varsta tanara. O sa vi se mai recomande tot felul de lucruri, la nivel mental, insa ca parasirea acelui mediu toxic, nimic nu va avea aceeasi putere, pentru sanatatea dvs. psihica. Pana va mutati, daca in acest moment nu este posibil, parasiti acea locuinta macar pe perioada in care conflictele au loc. Efectiv iesiti din casa, faceti o plimbare si va intoarceti dupa.
  • Daniel Mois
    Daniel Mois Cred că ai posibilitatea de a te muta, dar amâni mereu acest lucru normal și natural. Nu căuta decît o cameră simplă, dar în care să ai liniște. Material va părea greu la început, dar beneficiile nu se pot evalua în bani!
  • Georgeta Vasile
    Georgeta Vasile Inteleg ca si daca te ai putea muta ti ar fi greu sa o lasi pe sora ta in urma, sa tina piept singura dificultatilor din familie. Din moment ca nu poti controla in niciun fel certurile, este dificil sa gasesti o solutie. Poti, in schimb, sa te ridici din pat cand te trezesti noaptea (sa te asezi pe un scaun sau pe covor si sa citesti). Este important sa nu te expui surselor de lumina artificiala ( tv/ telefon) pentru ca atunci iti va fi imposibil de adormit la loc. Trebuie sa te intorci in pat numai cand iti este cu adevarat somn, astfel creierul tau “invata” ca in pat se doarme, nu se asteapta somnul. Stiu ca poate sa sune anapoda, dar este cercetata metoda. Poata ca ai putea sa faci cateva activitati impreuna cu sora ta astfel incat sa luati distanta de casa si sa va relaxati (de ex o plimbare dupa munca). Stiu ca situatia iti pare fara iesire dar, cu cat esti mai stresata, cu atat pare mai neagra situatia. Incearca sa faci si lucruri care te bucura si te destind. Trebuie sa gasesti metode sa contrabalansezi ce se intampla acasa.


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile