Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sunt operator call center si cand trebuie sa sun pentru sondaje incep sa-mi transpire mainile, ma iau niste fiori. Alteori, cand execut activitati obisnuite imi apar ganduri ca si cum ar gandi altcineva despre mine (ex: ce frumos este acest baiat, ce greu se misca…). In alte dati, inainte de a trece strada, imi imaginez cum ma calca masina, cum ma impiedic sau alunec…

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Varsta:25, sex: Barbat, ocupatie:Operator call center:sondaje de opinie. familie:2 surori,o mama si un tata.
DE circa 1 an mi se intampla urmatoarele probleme:
Cand trebuie sa sun si sa vorbesc cu persoanele la care trebuie sa aplic sondajele, incepe sa-mi transpire mainile,si ma iau niste fiori tot la nivelul mainilor, pe durata telefonarii. Alt fenomen care mi se mai intampla: ma apuca mici spaime(frici) cand trebuie sa pun programari sau trebuie sa efectuez anumite operațiuni(nu conteaza de care natura), cred ca din frica de a nu gresi; si aceste spaime sunt involuntare.
O alta problema care apare, este acea ca: cand execut activitati obisnuite cum ar fi: sa zambesc,sa privesc,sa ma leg la papuci, etc…si sunt in preajma altor persoane, imi apar adesea ganduri ca si cum ar gandi altcineva despre mine (ex: ce frumos este acest baiat, ce frumos zambeste, sau ce fix se uita, ce greu se misca; deci si ganduri pozitive si negative). O alta problema care mai am este: sa-mi proiectez ganduri despre viitorul apropiat, cum ar spre ex: inainte de a trece strada imi imaginez: cum trec strada si ma calca masina, sau cum ma impiedic intrun obstacol, sau cum alunec…
Ultima problema care o intalnesc destul de des este ca: imi raman in minte fragmente de melodii, dupa ce le cant sa le ascult, si acestea se tot repeta timp indelungat in mintea mea.
Va-s fi recunoscator, daca ati reusi sa gasiti rezolvarea la una sau mai multe din aceste probleme.
Va multumesc!

Carmen Sorici
Carmen Sorici Felicitari pentru faptul ca-ti poti constientiz gandurile, o psihoterapie te va ajuta sa selectezi pe cele de folos tie. Gandurile vin si pleaca, depinde de noi, daca la dam putere sau nu prin atentia pe care le-o acordam. Cand incepem sa nu mai devenim interesati/motivati de activitatea pe care o desfasuram si o alta problema ne capteaza atentia si gandurile incep sa se diversifice pozitiv sau negativ, doar noi putem sa le eliminam pe cele care nu ne ajuta deloc, cele de frica nesustinuta, de spaime fara sens, Cu cat atentia este indreptata spre ceea ce facem fizic in acel moment cu atat gandurile diverse nu mai au loc, de exemplu atunci cand vorbesti cu un client, daca ai avea atentia indreptata spre ce spune el, spre tonul vocii lui, spre modul in care vorbesti cu el, nu ai mai observa ca mainile transpira. Gandurile sunt efecte nu problema in sine, de aceea este nevoie de psihoterapie. Succes!
Zaharia Hristofor
RĂSPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS ÎNTREBAREA: Va multumesc, stiti cumva daca exista psihologi la care pot merge daca am asigurare medicala? adica sa merg fara sa platesc, cu bilet de trimitere?
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Da, poti merge prima data la un control psihiatric si unii medici psihiatri lucreaza cu psihologi si ai decontate 3 sedinte pe luna, asa am fost eu acum cativa ani
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu imi pare rau dar nu stiu in ce conditii au fost decontate 3 sedinte de psihoterapie pe luna. Casa de Asigurari deconteaza un singur consult psihologic/pacient/luna si doar cu scrisoare de la medicul psihiatru. Din pacate psihoterapia nu se deconteaza inca in Romania. Sunt insa multi terapeuti care au tarife decente si chiar negociabile in functie de nevoile clientului.
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Botezat-Antonescu Radu mie mi-au fost decontate 3 sedinte de psihoterapie pe Luna.Asta separat de consultul psihiatric.Nu toti medicii lucreaza cu psihologi prin CAS, defapt putini pt ca nu este deloc rentabil pt terapeut de aceea nu multi o fac.Poate la momentul de fata sunt altele conditiile, asta a fost in 2016
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu lucrez de 11 ani in psihiatrie ambulator si niciodata nu a decontat CNAS 3 sedinte pe luna. Daca ar fi fost asa, credeti-ma ca as fi lucrat sub aceasta forma din ziua 1. Poate vi s-a spus ca se deconteaza, poate printr-un proiect/program special, etc. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu sunt rautacios sub nicio forma, chiar imi doresc sa aveti dreptate dar psihologii nu pot deconta 3 sedinte pe luna de consiliere/psihoterapie. Fac exceptie consilierea in oncologie si diabet, parca, dar in rest, din pacate nu.
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Botezat-Antonescu Radu domnul Radu, crede-ma ca ce am spus mai sus nu am visat.Ba chiar a trebuit sa dau cu subsemnatul la CAS ca merg la cutare psiholog in terapie.Deci sa ne intelegem de la inceput ca ce transmit mai departe imi asum.Nu psihologul mi-a decontat, medicul psihiatru care ma avea sub supraveghere Avea in echipa sa z asa cum e normal, un psiholog clinician terapeut, cu care am facut terapie gratuit z decontat de CAS.Cy bilet de trimitere de la MF.Poate acum s-au schimbat lucrurile, poate aceea a fost o tentativa, din pacate esuata asa cum vedem deseori in Romania.Dar nu a fost altceva decat terapie decontata de CAS
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu eu cred ce vi s-a spus si poate ca ati intrat intr-un proiect special, insa ce vreau sa spun este ca de cand sunt in domeniu, Contractul Cadru al CNAS nu stipuleaza decat decontarea unui singur serviciu psihologic. Intelegerile dintre psihiatru si psiholog pot fi oricare, insa realitatea legala este alta de foarte mult timp. Nu zic ca s-a intamplat ceva ilegal in cazul dvs. insa ma gandesc ca nu vi s-a spus TOT adevarul birocratic. Eu ofer consiliere psihologica pro bono de peste 11 ani in cabinetul nostru si le spun pacientilor ca este acoperit de asigurare, doar ca sa se deschida in momentele de mare nevoie prin care trec. Ce vreau sa spun este ca informatia ‘psihoterapie decontata de CNAS’ este incompleta si de multe ori eronata.
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Stiu ca undeva prin 2014=2015 a existat un proiect de lege ce urma sa intre in vigoare, sunt convinsa ca ceva s-a intamplat pe parcurs cu el… Dar ma repet, am avut de dat declaratii la CAS pt ca la un moment dat sistemul dase chix si am fost somata de CAS Cluj sa confirm datele furnizate de psihiatru si psiholog cu privire la numarul si datile sedintelor efectuate de mine. Daca incerc sa caut informatii legate de astea, nu gasesc nimic mai recent de 2016. Dar evaluarea initiala a avut loc la clinica privata prin bilet de trimitere de la medicul de familie si sedintele au avut loc la cabinetul psiholoagei. Am semnat un contract cu psiholoaga, ma indoiesc ca nu mi-au fost prezentate toate informatiile atunci. Daca nu ar fi trebuit sa confirm acele informatii la CAS Cluj , probabil ca ar fi existat o urma de indoiala. Poate a fost un proiect pilot pt Cluj, dar din presa reiese ca era un proiect national
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu da… prin Furnizorii de servicii medicale… nu psihologi direct in contract cu CNAS
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Asta am sustinut de la inceput, ca sa poti avea access la sedinte decontate, trebuie sa treci mai intai pe la medicul psihiatru :)
Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu dar va spun sigur ca se deconteaza doar o sedinta la casa pe luna
Cristina Tacaciu
Cristina Tacaciu Avand in vedere ca vorbim de Romania, si o singura sedinta pe luna mi se pare mai mult decat nesperat :(

Botezat-Antonescu Radu
Botezat-Antonescu Radu pare ca vorbim despre stari de anxietate. Exista doua abordari: prima ar fi sa ataci simptomele cu tratament medicamentos, iar a doua ar fi sa incepi o psihoterapie in care sa intelegi mecansimele pe care le ai, mecansime care te fac sa simti ce simti. Succes!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita