consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Visez crime, sechestrări, accidente, canibalism și mă trezesc cu dureri de cap și cu teama.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Bună ziua,
Am probleme cu tulburări ale somnului. De câteva săptămâni visez doar lucruri negative, crime, sechestrări, accidente, canibalism, uneori este vorba de mine alteori de persoane din jur sau pe care nu le cunosc în viața reală. Mă trezesc foarte speriata și stresată, că mai bine nu as mai dormi, mă trezesc cu puternice dureri de cap și cu sperieturi.
Am 20 de ani, menționez că este nimic din viața reală că sa impulsioneze acele vise, sunt mulțumită cu viața mea, ca fiecare om mai am probleme, dar minore, nicidecum să se ajungă la ceea ce visez.
Când eram mică, cam 4-5 ani, mereu aveam coșmaruri și plângeam in vis, iar acum la fel.
Ce pot face in acest caz? Înainte să adorm mereu mă gândesc la lucruri pozitive, cum ar fi viitorul meu, viitorii copii, casa, nunta, cariera.

Bună. Ce evenimente sau schimbăriau fost în viata ta când aveai 4-5ani?
Te sfatuiesc sa te spovedesti si sa vorbesti cu preotul,acasa dimineata si inainte de somn sa zici Tatal nostru!Poate ca si o slujba de sfintire a caseiar alunga energiile negative,dar pana atunci stropeste cu aiazma si aprinde tamaie!
 1
Buna, nu sunt psiholog. Si eu am pus intrebari pe acest site cu privire la unele vise, dar nu am primit nici un raspuns care macar sa-mi dea unele indicii. Asa cum spune Freud, visele sunt o proiectie, o exteriorizare a unui proces intern, sunt de fapt resturi diurne care au ramas investite si care, in timpul somnului capata destula energie pt. a forta atentia constiintei. Ceea ce visam nu e decat, in cea mai mare parte, o reprezentare figurativa a acestor resturi. Dupa parerea mea poate fi vorba de unele transformari ce tin de evolutia ta fizica si psihica si mai putin de ceea ce ti s-a intamplat la 4-5 ani. Iti doresc numai bine.
Recomandarea mea ar fi sa stai de vorba cu un psiholog pentru a intelege mai bine cauza acestor cosmaruri. Pana atunci, incearca sa iti tii un jurnal in care sa iti notezi visele pe care le ai, cu toate amanuntele de care iti aduci aminte la trezire. Insa pentru o analiza mai aprofundata, apeleaza la psiholog. Numai bine!
 2
Cel mai probabil s-a reactivat ceva traumatic din trecutul tău, foarte posibil ceva ce ai trăit și nu ai înțeles atunci, când aveai vreo 4-5 ani. Încearcă o terapie cu un psiholog integrativ sau specializat în hipnoză. Trebuie să înțelegi și să rezolvi situația traumatică, să realizezi ce anume similar a reactivat ce trăiai la 4 ani.
 1
Ai anxietati legate de unele aspecte, poate nu le exprimi direct si atunci apar in vise. E o anxietate legata de ceva. Se poate explora in cadrul unei terapii psihanalitice.
 1


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile