consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Sunt la inceputul clasei a XI-a si inca din clasa a IX-a tot spun ca ma mut, din cauza colectivului… Nu prea stiu ce sa fac…

Terapeuti RO 9:04am Oct 6
Mesaj:
Buna! Am o mica problema, sau mai bine zis o mica dilema. Eu, acum sunt la inceputul clasei a 11-a, inca din clasa a 9-a tot spun ca ma mut, din cauza colectivului. Am nimerit intr-o clasa nu chiar atat de bun ( bine, nici chiar ultima, dar nici printre primele ). Inca de la inceput voiam sa ma mut la alt liceu, sau la alta clasa. Clasa nu e unita absolut deloc, eu sunt sefa de clasa si atunci cand vreau sa organizez ceva, practic, nu am cu cine.Chiar din cauza asta am pierdut si o profesoara foarte, foarte buna de matematica, si chiar aveam nevoie mare de ea pentru ca sunt la un liceu tehnic si imi trebuie matematica mai rau ca apa. Ideea e ca mereu cand ziceam ca ma mut, aparea un motiv pentru care sa n-o fac. Mi-a venit ideea cu pregatirea la mate, pentru ca acum avem un profesor groaznic..si cum s-a introdus noua lege cu simularile si pentru clasa a 11-a, imi cam bat la usa si eu sunt cam paralela cu matematica. Niste colegi cu, care ma intelegeam cel mai bine s-au mutat prin alte tari, si inca vor sa mai plece, si ramanem cativa…intr-un fel ma simt prost, pentru ca stiu ca se poate mai mult din partea mea, numai ca nu am ascultat de la inceput si am ajuns in situatia asta. Mereu cand ma gandesc la chestia asta, am o usoara depresie ( daca pot sa-i spun asa ), cand eu trebuie sa ma concentrez acum pe eltele, cum ar fi bacalaureatul, doar ca mereu imi vine ideea asta in cap. Norocul meu este ca am o diriginta extraordinara, ma inteleg foarte bine cu ea….doar ca ne vedem de 3-4 ori pe saptamana, iar in restul timpului stau cu colegii. Nu prea stiu ce sa fac…daca ma mut, poate nu-mi plac colegii nici acolo, habar nu am ce sa fac…

Cristina Cristea 9:29am Oct 6
Daca ai rezistat pana acum, ce rost are sa schimbi un intreg colectiv colegial si profesoral? Tot inainte cu incredere , concentreaza-te pe bacalaureat, iesi des din casa , mentine relatiile cu ceilalti colegi ramasi in limite acceptabile….nu mai visa cu ochii deschisi . Daca tu crezi ca poti face mai mul ,fa-o.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 10:11am Oct 6
inteleg ca esti nehotarata in ceea ce priveste decizia de a te muta sau nu din acest colectiv fata de care te simti distantata, cumva. Ma gandesc ca se apropie momentul luari unei decizii in acest sens, chiar daca este poate nevoie sa iti asumi un risc cu un nou colectiv. Inca este inceputul anului scolar… poate este un moment propice. Succes! ;)

Giuliano Iulian 7:39pm Oct 6
niciodata nu e prea tarziu sa schimbi! Eu am avut un coleg care a inceput in primii 2 ani de liceu cu mate-fizica si in clasa a 11-a a trecut la limbi straine!

Cercel Marilena 8:08pm Oct 6
"uita-te bine inainte de a sari",- pune in discutie in primul rand, bunul simt si prudenta – e un proverb romanesc cu incarcatura educativ -sociala foarte mare, ce transmite o bogata experienta de viata referitoare la comportamentul uman.Problemele tale nu se vor rezova daca pleci, daca te muti …te vei tot muta mereu, intr-o incercare de a fugi catre exterior cand in interiorul tau e rezolvarea.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile