consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Am 41 de ani…

Terapeuti.ro 7:16am Aug 27
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Am 41 de ani lucrez la un spital si am un copil de 12 ani.In copilărie am fost abandonată si am fost crescută de părinți adoptivi.Mama mea a fost destul de exigenta cu mine si nici acum nu pot sa o refuz sau sa fac ceva ce nu i-ar plăcea.Sunt căsătorită de 20 de ani iar in urma cu câteva luni am aflat ca are o alta relatie cu o fata mult mai tânără decat mine.Eu am dezv in timp un fel de dependenta fata de el iar de cand stiu despre cealalta relatie am facut o depresie.Acum iau tratament de o lună de zile dar nu pot sa ma desprind de gândul ca el este cu altcineva.Am avut numeroase discutii dar situatia nu s-a schimbat.Imi spune ca el va renunța doar in momentul cand eu ma voi schimba.Acum ma simt mai bine fizic dar nu pot dormi fara medicamente si nu pot scapa de gândul acela si nici nu ma simt in stare sa renunț la el.In momentul in care nu vine acasa câteva zile starea mea se accentuează pe zi ce trece.Nu stiu ce ar trebui sa fac dar nu pot nici sa renunț si nici sa accept aceasta situatie.Nu sunt dependență financiar de el dar nu ma pot redresa nicicum tot ce imi doresc este sa am familie si el sa renunte la cealalta dar nu pot sa stiu ce as putea face eu in ac situatie.Singurul meu antidot ptr starea in care sunt este el îmi este bine doar cand il vad iar starea mea depinde aproape total de ceea ce imi spune.Cum as putea sa ies din aceasta situatie?


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:19am Aug 27
sunt sigur ca veti reusi sa intelegeti mai bine ce se intampla cu aceasta dependenta emotionala in relatia cu un psihoterapeut. Nu este foarte usor de abordat genul asta de relatie. Luati-va timpul nevesar si explorati. Se poate, succes!

Adriana Mituca 8:47am Aug 27
Dependenta de sotul dumneavoastra este probabil rezultatul unei rani nerezolvate din copilarie. Este teama de a fi singura, de a fi "abandonata". "Intamplator" aceasta teama se manifesta acum in relatia cu sotul, mai tarziu, lasata nevindecata se va manifesta probabil si in relatia cu copilul (pentru ca va creste si va fi firesc sa plece). De aceea va incurajez sa lucrati cu dumneavoastra si sa reincepeti sa va iubiti si sa va respectati. Puteti face la inceput pasi mici – placeri pe care le-ati neglijat si sunt doar ale dumneavoastra (de ex mers la coafor, iesit cu prietenele, etc). Daca simtiti, puteti merge la un terapeut, care sa va ghideze. Va trimit ganduri bune!

Clau Anki 7:43am Aug 28
Si dependenta emotionala este ca orice alta adictie (dependenta de alcool, tutun, etc). Se poate trata cu medicatie combinat cu psihoterapie. Tratamentul este anevoios si e greu de gasit un psihoterapeut specializat in adictii. Dar chiar daca e dificil, nu e imposibil. Trebuie sa stii faptul ca el nu se va schimba niciodata, dar niciodata de dragul tau sau al copiilor, ci doar de dragul lui. deocamdata realitatea iti arata ca este indisponibil. De aceea tu trebuie sa te adaptezi realitatii; este absurd sa pretinzi ca realitatea sa sa adapteze dupa subiectivitatea si dorintele tale. Realitatea curge indiferent de ceea ce simtim sau gandim noi. Deci, problema este la tine. Sigur ca nu e placut ceea ce ti se intampla, dar gandeste-te daca este un dezastru; daca da, atunci neparat fa psihoterapie, mai ales cognitiv-comportamentala.

Psihologul Va Raspunde 7:36pm Aug 30
Abandonul din copilarie te-a transformat intr-o persoana dependenta emotional… Ai de rezolvat aceasta dependenta. Nu e normal sa depinzi de cineva. Sau de ceva.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed