consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am inceput si eu sa sufar cand mi-am vazut mama in plin delir: atacuri de panica, dureri extreme de cap, insomnie si diverse dureri in piept. Sa fie simtome somatice?

Terapeuti RO 8:24am Aug 20
Mesaj:
Buna ziua , am 24 de ani . Am trecut prin schimbari serioase . Mama mea care sufera de schizofrenie refuza sa-si mai ia tratamentul dupa moartea tatalui . Eu traiesc pe cont propriu de la 18 ani . Deabea asteptasem sa plec de langa ai mei , deoarece simteam ca traiesc intr-o casa de nebuni . Traitul pe cont propriu a mers perfecr pana acum un an cand am foat anuntat ca tatalmeu a murit . Eu , personal nu tineam prea mult la tatl meu deoarece era foarte violent cu mine cand eram mic , insa totusi mi a parut rau . In schimb mama a suferit enorm … Si sufera si acum ! Eu nu ma pot intoarce acasa sa stau sa am grija de ea , insa am constiinta foarte murdara . Iar in timp … Am inceput si eu sa sufar cand mi-am vazut mama in plin delir … Am inceput cu o tristete si o dezamagire normala … Dar apoi a continuat cu atacuri de panica , dureri extreme de cap , insomnie i diverse dureri in piept , care nu ma lasa sa eespir timp de vreo 4-5 min (durerea apare brusc , si nu in urmaunui efort) … Tarea mea de sanatate devine din ce in ce mai mizerabila . Am incercat diverse solutii , apoi am apelat la suicid etc … Eu sunt student la psihologie , insa nu m-am putut auto vindeca . Iar bani pentru psiholog nu am . Lucrez pe timpul verii si primesc bani din cand in cand pentru diverse servicii (de la tuns iarba pana la plimbat caini) … Asa ca vreau sa intreb cat de normale sunt aceste dureri pe care le am !? Sa fie simtome somatice ? Sau am probleme cu imima ? Precizez ca acele dureri sunt insuportabile atunciv cand incerc sa respir sau vorbes si ca apar atunci cand nu fac nimic …

Cioranu Loredana 9:08pm Aug 20
Buna! Mergi la medicul de familie pentru un consult medical sau pentru trimitere la medic specialist ca sa afli daca aceste simptome au o cauza organica. Daca elimini aceasta ipoteza consulta un psihoterapeut pentru ca doar niste discutii pe net nu te pot ajuta. Cere sprijinul rudelor si prietenilor pentru a depasi aceasta perioada.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile