consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Am o sora de 16 ani si foarte urgent este nevoie sa fie examinata de un ginecolog. Dar este categoric împotriva, ii este rusine si nu o putem convinge cu nimic. Nu ii pasa de problemele care pot urma in viitor, ea nu vrea sa se arate medicului si atat.

Mesaj anonim, prin secțiunea Consiliere online 

Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online
Buna ziua.
Am nevoie de un sfat privitor la situatia următoare. Am o sora de 16 ani căreia recent i-au aparut niste probleme de sanatate pe parte ginecologica si foarte urgent este nevoie sa fie examenata de un ginecolog la care ea este categoric împotriva, ii este rusine si nu o putem convinge cu nimic. Nu mai stim deacum ce cuvinte sa alegem, ei nu ii pasa de problemele care pot urma in viitor, ea nu vrea sa se arate medicului si atat.
Va rog mult sa imi oferiti niste sfaturi. Multumesc.
 • Andreea Matei
  Andreea Matei Aceiași problema am avut-o și eu abia mi am făcut curaj sa merg zici ca era capăt de lume, prima oara ar fi ok sa ii explicați și experiențele voastre și ca totul va fi bine și ca ii veți fi alături acolo și nu trebuie sa umble goala poate avea o cămașă lunga pe ea și nu va mai fi asa stânjenita de situație. Prima data e mai greu după se va obișnui. Sa alegeți o femeie ginecolog și va fi bine.
 • Botezat-Antonescu Radu
  Botezat-Antonescu Radu poate ii este rusine de un medic barbat? Luati ca familie legatura cu o doamna doctor ginecolog si discutati cu ea despre o strategie. Succes!
 • Mihaela Zaharia
  Mihaela Zaharia Poate vorbiti cu o femeie ginecolog sa se intalneasca cu ea inainte, fara sa ii faca un control, si abia dupa, daca ii place persoana, sora ta sa isi faca curaj pentru a merge la a doua consultatie care sa implice un control ginecologic.
 • Sandu Cristina
  Sandu Cristina Eu am 30 de ani si de abia recent am mers la ginecolog. Intr-adevar, sunt in asentiment cu sora dumneavoastra. Puteti merge, si intra amandoua (Daca sunteti 2 fete) in cabinet si sa fi tu prima, sa spargi gheata. Chiar daca nu ai nevoie, fa-ti un control de rutina. Apoi, cand va vedea ca nu e chiar atat ingrozitor, poate va avea si ea curaj. Tuturor ne e frica de necunoscut.
  Intr-adevar, e greu, tanar fiind sa ii arati partile intime unei necunoscute. Multa sanatate!
 • Luiza Parcanschi
  Luiza Parcanschi Am o intrebare simpla.Si a inceput viata sexuală sau bănuiți că s a intamplat asta si vreti sa verificați? Dacă nu e vb despre asa ceva ar trebui sa fie suficient sa mergeți la medicul de familie prima dată sa i povesteasca ce probleme o neliniștesc si va neliniștesc si medicul de familie sa i dea trimitere către specialist explicându i necesitatea controlului si riscurile absenței acestui control .Venind recomandarea de la medicul de familie va fi mai usor de acceptat si va conștientiza mai bine situația.
 • Cezara-Maria Selimi
  Cezara-Maria Selimi Eu si acum sunt rusinata cand merg la ginecolog! O inteleg perfect! Incercati o programare cu o femeie ginecolog si sa ii explicati necesitatea de a face acest control! Mai ales daca nu si-a inceput viata sexuala o sa fie si mai greu! Oricum si daca a avut relatii intime tot rusinata v-a fii ! O zic din propria experienta!
  Plus ca cel mai bine este sa mearga cu ea cineva apropiat sa o distraga , sa uite de rusine!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile