consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Vreau sa merg la ziua unui prieten care face 16 ani. Parintii mei sunt plecati in strainatate, iar eu stau cu bunicii. Daca ii spun bunicii adevarul nu cred ca m-ar lasa, daca ii spun ca dorm la o prietena nici acolo nu m-ar lasa, este destul de dura…

Terapeuti.ro 9:03am Dec 16
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Vreau sa merg la ziua unui prieten. Acesta face 16 ani. Parintii mei sunt plecati in strainatate, iar eu stau cu bunicii. Petrecerea se organizeaza sambata la o cabana. Nu stiu daca sa ii spun bunicii adevarul ( nu cred ca m-ar lasa,nu cred ca e de acord) sau sa ii spun ca dorm la o prietena (nici acolo nu ma prea lasa decat daca vorbeste cu o mama si nu are cu cine vorbi si + ca mi-e frica sa o mint). Am nevoie de un sfat, repet este destul de dura.


Botezat-Antonescu Radu 9:14am Dec 16
sa inteleg ca vrei sa te sfatuim cum sa o minti pe bunica ta?

Lia Oltean 9:17am Dec 16
Gândește-te la consecințele faptelor tale și cântărește dacă merită să dezvolți acest comportament (a-ți minți bunica). Recomandarea mea e să-ți cultivi asertivitatea și să-nveți să-ți exprimi dorințele astfel. Chiar dacă nu întotdeauna vei primi răspunsul dorit, însă.

Cristina Anghel 9:19am Dec 16
Ia legatura cu parintii, spune-le cat este de important pentru tine,. Poate o conving ei :) Bafta!

Clau Anki 12:19pm Dec 16
Spui ca ti-e frica sa-ti minti bunica; aceasta frica este un semnal pentru tine cum ca ceva n-ar fi in regula. In concluzie nu trebuie sa o minti. Si bunica are o frica: sa nu patesti ceva, cum ar putea ea sa le explice parintilor ca s-a intamplat ceva neprevazut si putin probabil?! Si frica ei e un semnal pentru ea. In concluzie n-ar trebui sa te lase. Acestea doua sunt atitudinile voastre, ghidate de frica si gandurile aferente fricii. Ce ai tu de facut? Sa o linistesti. Asa cum ti-a spus si Oana mai sus, poti sa te asiguri ca ca aceasta petrecere vor fi si parintii sarbatoritului si bunica poate lua legatura cu ei, macar telefonic. Daca parintii sarbatoritului ar fi de acord sa ceara ei permisiunea bunicii de a participa si tu la acest eveniment, ar fi situatia ideala. In acest caz nu-ti ramane de facut decat sa-i convingi pe parintii sarbatoritului sa propuna bunicii tale acest lucru. Imi amintesc cu placere de anii in care am trecut si eu prin ce treci tu acum. Mama imi spunea ca trebuie sa fiu acasa la o anumita ora; si ma tot gandeam cum sa o conving ca nu e frumos ca eu sa sparg petrecerea sau ca mie mi-ar placea sa stau pana la final, etc. Intr-o zi mi-a venit ideea salvatoare si i-am spus: "Mama, de ce trebuie sa fiu acasa la ora 12? Esti mai linistita sa stii ca umblu pe strazi, spre casa la miezul noptii sau ca vin dimineata cand e lumina si oamenii misuna spre serviciu?" N-am sa-i uit niciodata privirea luminata si reactia ei de surprindere. Din acel moment am stat pana la finalul petrecerilor. De ce? Pentru ca in acest fel mama mea si-a obtinut linistea (sau un grad mai mare de siguranta). Iti doresc succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile