consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 20 de ani si locuiesc cu bunica. Problema este ca m-am obisnuit fara parintii mei, iar acum ei doresc sa redevenim o familie. Dar mama imi controleaza toate lucrurile, apelurile, mesajele… oriunde merg eu, isi doreste si ea sa mearga. Daca fac ceva ce nu-i convine, incepe sa planga.

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua! Am nevoie de sfatul vostru. Sunt intr-o situatie destul de complicata. Am 20 de ani,ma numesc Raluca si locuiesc cu bunica. Dupa cativa ani,mama s-a intors in viata noastra. Isi doreste ca familia sa fie reunita din nou,vrea sa “recupereze” toti anii in care nu a fost alaturi de mine. Problema este ca m-am obisnuit fara parintii mei de mica iar acum ei doresc sa redevina o familie . Toata aceasta situatie este foarte incomoda pentru mine. Este prea multa tensiune in familie. Din prima zi ea a devenit foarte stresanta, imi controleaza toate lucrurile,apelurile,mesajele…oriunde merg eu,isi doreste si ea sa mearga. Daca fac ceva ce ei nu-i convine,ne certam si ea incepe sa planga. Nu imi place sa o vad ca sufera. Cum as putea rezolva situatia asta fara sa o fac sa sufere ? Singura solutie la care m-am gandit ar fi sa plec. Este cea mai potrivita pentru mine,dar din nou o voi face sa sufere si nu imi doresc asta.

Îmi pare rau pentru situația în care ești. Chiar daca mama vrea sa revină în viața ta, nimic nu-i dă dreptul să o facă cu forța. Lăsând la o parte faptul că e ești adulta și nu are niciun drept să te controleze, nu exista nici o relație între voi, in afara de cea biologică. Îți sugerez sa ii recomanzi să meargă la un psihoterapeut sau să mergeți împreună, daca vrei. Altfel, nu ai de ce sa te simți vinovată, tu chiar nu ai nicio vina. Poți să faci cum simți că îți e mai bine. Îți țin pumnii!
 6
Sunt indicate cateva sedinte de psihoterapie penru tine si mama ta in special!
O solutie mai potrivita ar fi sa-i propui mamei tale sa mergeti impreuna la cateva sesiuni de psihoterapie de familie. Ea poate sa invete ca nu e ‘proprietara’ pe ceea ce faci tu, iar tu poti deprinde cum sa comunici cu mama in asa fel incat sa obtii ceea ce doresti. Acest tip de comunicare poate sa-ti fie de folos si in alte relatii cu cei din jur, poate chiar si in relatia de cuplu.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile