consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Băiatul meu de 10 ani plânge des, din motive absurde. Noi, părinții, suntem plecați din țară de vreo 3 ani, iar el a rămas să stea cu bunicii, sora mea și familia ei, într-un mediu de familie unita. A plâns odată că un copil a speriat o pisică de pe stradă.

Terapeuti.ro 8:22am Mar 29
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna, băiatul meu de 10 ani plânge des din motive absurde(ex: a plâns odată ca a văzut o pisica pe strada și un alt copil a speriat-o și pisica a fugit) și plânge și când e criticat pentru chestii mărunte,de către adulti sau alți copii. Cred ca nu are încredere in el și nu știe cum sa gestioneze critica.In rest e un copil normal, învață destul de bine, face fotbal, are prieteni. Noi, părinții suntem plecați din țara, de vreo 3 ani, el a rămas sa stea cu bunicii și cu sora mea și fam ei, intr-un mediu normal de familie unita. Ne vedem doar de sărbători și câteodată in vacante dar vorbim mereu, la 2-3 zile. As dori sa-mi dați niște sfaturi cum sa-l fac sa nu mai plângă din orice si sa fie mai nepăsător la vorbele altora. Nu as vrea sa las lucrurile așa in ideea ca o sa crească și o sa realizeze ca nu are de ce sa plângă, de frica sa nu se agraveze și sa se închidă in el cu timpul. Este un copil sensibil și nu știu ce sa-i spun sa-l
motivez in bine. Mulțumesc


Remus Costache 8:37am Mar 29
Am văzut o imagine pe internet la un momentdat, în care un copil spune părinților plecați în afara…. Mama, acum ca ai bani din cât ai muncit în străinătate pt un viitor mai bun, îmi cumperi și mie alta copilărie? Din nefericire aceasta situație este foarte stresanta pentru orice copil, lipsa părinților este marcanta și traumatizanta.

Botezat-Antonescu Radu 8:47am Mar 29
deocamdata plange dupa parinti… ma gandesc ca o sa inceapa adolescenta, moment in care tristetea/abandonul se poate transforma in ura si razvratire. Nu judec motivul pt care ati plecat, fiecare cu greutatile lui, insa realitatea lui este ca a fost lasat in urma, abandonat de parintii sai. Poate este momentul sa schimbati ceva?

Marincat Diana 10:28am Mar 29
Cred ca sunt pretexte inventate. Adevaratul motiv pt care plange este cu totul altul si nu cred ca mai e nevoie sa il spun si eu. :(

Marincat Diana 10:42am Mar 29
De ce nu il luati si pe el? Scolile sunt mult mai bune, activitatile mai variate si educative, invata limba f usor, fata de situatia cd ar studia-o la scoala. Copilul sufera cu adevarat si nu merita..

Marcela Guleran 11:01am Mar 29
Eu am luat in Italia si copilul,catelul si pisica.Astazi santem cetateni italiani

Luminita Anglade Tabacu 11:57am Mar 29
Buna ziua .. dacă mi permiteți..o părere..nimeni nu poate înlocui părinții..cea care a purtat acel suflet 9 luni in burtica legată fiind prin acel cordon ombilical este mama … copilul nu poate exprima emoția și nici nu i se da dreptul sa decidă intr un astfel de caz…eu l as lua cu mine ..el drăguțul arată clar suferința … e nevoie sa l Asculți cu sufletul nu cu mintea acolo este răspunsul și totodata nevoia..

Maria Pleșca Psiholog 10:52am Mar 30
M-a mahnit eticheta pusa de Dvs "plage din motive absurde".

Ali Ade 6:33pm Mar 30
Da, exprimarea dvs " plânge din motive absurde" îmi sugerează că nu aveți răbdare cu copilul si ați dori să rezolvați problema rapid, mecanic. Adică el nu reprezintă o prioritate. Teoretic, ați avut grijă să nu aibă lipsuri- trăiește cu familia surorii dvs , care să presupunem că îl trateaza bine, dar nici asta nu știm și nici dvs nu cred că știți sigur. Practic, el este afectat. Știți cum se spune " când o floare nu înflorește, schimbi mediul în care creste, nu floarea".

Liliana Popa 7:23pm Mar 31
Un copil nu plange niciodata, dar NICIODATA din motive absurde. Va sfatuiesc sa-l intrebati care este dorinta lui cea mai mare. Cu siguranta, ve-ti gasi raspunsul nefericirii lui.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile
Implant fast & fixed Dental Premier