consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Baietelul de 5 ani al fratelui meu pare trist, are ochisorii inlacrimati, si-a taiat sprancenele cu foarfeca, este foarte slabut, bea foarte multa apa, priveste in gol… Mama lui este plecata din tara, nu a mai vazut-o de aproape 2 ani si il suna tot mai rar…

Terapeuti RO 7:33am Oct 2
Mesaj:
Buna ziua.
Fratele meu are un baietel de 5 ani si, in ultima perioada, am observat un comportament ciudat la baietel, si anume: pare trist,are ochisorii inlacrimati,de cateva ori si-a taiat sprancenele cu foarfeca, este foarte slabut, bea foarte multa apa. Daca il intreb ce are, spune ca nu are nimic, insa il surprind privind in gol, ca si cum ar fi in lumea lui. Mama lui este pleacata din tara, de mai bine de 2 ani, nu a mai vazut-o, si il suna tot mai rar..tatal lui are grija de el, este foarte implicat in cresterea lui, insa ceva se intampla cu el. Ce ma sfatuiti sa fac? Reprezinta vreun semn aceste simptome? Ar trebui sa mergem la un psiholog?

Gerhild Balosan 7:37am Oct 2
consultati un psihoterapeut, copilul pare a avea depresii, si sigur dor de mama, si sentimentul de a fi parasit.

Is Is 7:42am Oct 2
copilului ii lipseste afectiunea mamei, de ea are nevoie si nu de psiholog. Comunicati cu mama mai intai, apoi daca ea nu isi asuma, mai discutam. Faptele lui sunt incercari de a atrage atentia. Probabil nu spune ce are pe suflet ca sa nu si raneasca tatal, sa nu l faca sa se simta inutil, ca cu toate ca el este devotat, copilul are nevoie de o mama.

Doctorul Terapii Complementare 7:47am Oct 2
Sunt de acord cu Is Is, în plus trebuie să știți că de la 5 la 7 ani copilul se integrează în planul fizic și se desparte încet, încet de planul spiritual din care vine. Deci, mai multă înțelegere și mai puțină teamă.

Gabriela Zaharia 8:06am Oct 2
Afectiune materna nu inseamna neapartat oferita de mama. Poate fi oferita si de bunica, matusa sau orice alta persoana dipusa sa faca asta, diponibila emotional si empatica … poate fi chiar si tatal. Desi, pentru ca ati observat asta, ati putea incerca sa ii aratati ca sunteti disponibila pentru el … poate petrecand mai mult cu el, jucandu.va sau creand povesti in care el este eroul principal. De asemenea, o discutie deschisa si fara impuneri, in care copilul sa conteze si ceea ce sime si ce isi doreste sa fie dezvaluit, ar putea ajuta. Totul depinzand in primul rand de copil. Altfel, exista copii care pastreaza legatura cu planul subtil mai multa vreme, depasind varsta de 7 ani.

Cristina Cristea 8:15am Oct 2
Sa aibe in preajma o persoana de sex feminin, bunica, matusa…se stie ca mama este persoana perceputa ca fiind rabdatoare, calma, zambitoare, pe cand tatal reprezinta forta . Atentie , copilul sufera si au avut loc multe tragedii din cauze asemanatoare.

Clau Anki 8:55am Oct 2
Faptul ca bea foarte multa apa poate fi un semn de diabet. Insa asta veti afla daca mergeti la un medic specialist in boli metabolice si diabet, dupa niste investigatii minutioase. Sau poate fi un semn al transpiratiei excesive. Insa faptul ca ochii ii sunt umezi, poate fi un semn al depresiei. Nici asta nu puteti sti sigur, decat dupa o evaluare facuta de catre un psiholog clinician, care dispune de teste adecvate varstei. Dupa ce obtineti aceste informatii, veti sti care este pasul urmator. Pana atunci, e vorba doar de presupuneri. Numai bine!

Dana Dumitrescu 1:34pm Oct 2
Copii , simt lipsa mamei ! Si da , s-ar putea sa fie un diabet . Slabut , bea apa multa …


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile