consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Ma confrunt cu o puternica stare de depresie, de singuratate dupa ce m-am despartit de prietenul meu cu care am avut o relatie de 2 ani. Tatal meu este mai mereu plecat in strainatate si gasisem in el o prezenta masculina care sa ma protejeze, sa fie langa mine.

Terapeuti.ro 7:48am Mar 25
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:Buna ziua! Ma confrunt de ceva vreme…cu o puternica stare de depresie..de singuratate. De abia ce m-am despartit de prietenul meu cu care am avut o relatie de 2 ani si 2 luni. Mi-am pus toata increderea in el..il iubeam..si il iubesc la fel de mult ca pe parintii mei.Insa el se comporta foarte distant cu mine..nu voia sa ma asculte cand ii ziceam ce ma deranjeaza..doar eu ii dadeam mesaje si voiam sa ne vedem in ultima vreme..el era complet absent.La incepu nu era asa..insa lucrurile au inceput sa se schimbe dupa ce am avut primul contact sexual..dupa 10 luni..insa putin cate putin.Schimbarea radicala a avut loc dupa ce am facut de 2 ani.Ma simt tradata..abandonata…ma consum foarte mult cand vad ca..in ciuda a cum se comporta el cu mine..eu tot as fi dispusa sa ii dau o sansa sa ne impacam..insa vad ca lui nu ii pasa daca e cu mine sau nu. Ori cu mine ori fara..el e foarte bine.Tatal meu este mereu mai plecat in strainatate si am gasit in el..oprezenta masculina care sa m
a protejeze si sa fie langa mine.. Simt ca nu mai am nici un rost..ma simt folosita.Am incercat sa vorbesc cu persoane mai apropiate..dar am retineri..Va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat!

Botezat-Antonescu Radu 8:19am Mar 25
un sfat ar fi sa discuti/explorezi situatia cu un psihoterapeut… insa ma gandesc ca daca spui ca ai nevoie de o prezenta masculina… de ce nu iti cauti o astfel de prezenta? Curaj!

Psiholog Cristina Cristea 8:45am Mar 25
Ar fi fost de ajutor sa stim ce varsta ai. Apoi, incearca sa te detasezi un pic, da-i timp, daca va fi sa fie se va intoarce singur. Daca nu, asta e, oricat de mult iti doresti, nu poti obliga pe nimeni sa fie langa tine cu forta. Te-ar ajuta sa vorbesti cu cineva despre ceea ce simti, mama, prieteni, chiar si un psiholog. Nu te inchide in tine.

Mihaela Roxana 10:16pm Mar 25
Tinand cont de faptul ca informatiile oferite de tine vin ca o sumarizare a unei experiente de 2 ani cu o persoana iubita si cu insemnatate pentru tine, este destul de dificil a-ti oferi un alt sfat in afara de acela ca este normal sa ai o dispozitie depresiva si sa te simti singura. Asa cum ai mentionat mai sus, aceasta persoana a jucat un rol de sustinere pentru tine, a substituit o nevoie care nu a putut fi implinita de tatal tau, de aceea poate ca ar fi util pentru tine sa intelegi mai multe despre ce inseamna pentru tine aceasta nevoie de protectie, ce anume o cauzeaza. Nu stiu ce varsta ai, nu cunosc foarte multe aspecte ce tin de aceasta stare pe care ai incercat sa o explici mai sus, de aceea cred ca cel mai bine te-ar ajuta sa vorbesti direct cu un psiholog/consilier psihologic- o persoana specializata care sa te ajute a-ti clarifica mai bine situatia. Incearca sa nu te sperii de starea ta; intotdeauna despartirile (intr-un mod sau altul) de persoane dragi sunt dureroase si este nevoie de timp ca acea durere sa se atenueze, sa putem reflecta din ce in ce ma obiectiv la experienta traita pentru a ca apoi sa-i dam un sens si un loc in trecutul nostru. Mult succes!

Psihologul Va Raspunde 8:56pm Mar 26
Daca el nu tine la tine, a te agata de el e inutil. Mie imi spune ca aici e obsesia ta pentru el, fara nici o legatura cu persoana lui! Cu alte cuvinte, tu traiesti o iluzie, care nu are nimic de-a face cu dragostea. E momentul sa te trezesti, iar daca singura nu poti, solicita sprijinul unui specialist.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile