consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sotul munceste in strainatate. Este plecat 6 zile si 2 sta acasa. Dar copilul nostru de 5 ani a dezvoltat o teama ca va pleca tatal. Ii verifica hainele din dulap, papucii, plange foarte mult si ne spune ca il mintim, ca tati iar pleaca.

Mesaj anonim de pe https://terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Buna ziua.Va scriu in speranta,ca ma puteti ajuta cu gestionarea unei situatii delicate.Dupa cum stim cam toti,Romania nu ne ofera multe lucruri,mai ales un trai decent.Asa ca sotul a fost nevoit sa plece la munca in Europa.Este plecat 6 zile si 2 zile sta acasa..Problema cea mare este copilul,baiat,5 ani.Care a dezvoltat o teama ca va pleca mereu tatal,desi ii explicam ca uneori are mai multe zile libere si sta acasa.verifica hainele din dulap,papucii tatalui,tot ce poate tine de plecare.Plange des si ne spune mereu ca il mintim ca tati iar pleaca.Si mai rau este plange foarte mult..Coincidenta face ca acum un an treceam prin aceeasi situatie,si intr-un final am decis sa ramana sotul acasa,momentan din pacate acum nu se poate asta…Cum sa facem cu cel mic,cum sa ii explicam?Nu mai reusesc sa gestionez deloc situatia…Multumesc!!

Carmen Sorici
Carmen Sorici In primul rand nu-l mintiti niciodata in legatura cu plecarea tatalui, poate ajuta chiar la bagaje si sa fie prezent cand pleaca. construiti cu el un calendar al zilelor in care tata este plecat si puneti un abtibild in fiecare zi, ca sa inteleaga ca se intoarce. Tatal ii poate da cateva sarcini de facut pana la intoarcera sa, o carte de colorat, fise de gradinita,si ori care alte activitati ce se fac la gradinita cusut, construit, astfel ca in fiecare zi sa faca ceva pregatitor la venirea tatalui. Tatal ii poate da o jucarie, o bratara, un lantisor care sa-i ateste faptul ca mereu se gandeste la el si se va intoarce la el. Inventati o poveste cu un personaj preferat de el, foarte curajos si puternic care nu se teme cand pleaca tatal sau de acasa, sau povesti cu animale in care mama sau tata pleaca dupa hrana, asigurati-l mereu ca nu este abandonat, ca este iubit si ca tata se intoarce, faceti impreuna pregatiri pentru cand vine tata acasa, mancare, curatenie, teme. Nu se rezolva totul usor, este un proces ce are nevoie de timp si rabdare. Succes!Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile