consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o relație cu un băiat care are un copil dintr-o relație anterioară. Nu pot accepta acest copil, cu toate că știu că nu are nicio vina. Sunt geloasă pe orice gest de afecțiune pe care iubitul meu il face față de copil. Iubitul meu nu vrea sa renunțe la copil.

Terapeuti.ro 8:28am Nov 9
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna ziua, ma numesc Dana si am 21 de ani. Am o relație de 1 an cu un băiat in vârsta de 27 de ani care are un copil rezultat dintr o relație anterioară.la început nu am știut ce implica acest copil, dar pe parcurs lucrurile s au agravat pentru mine. Nu pot accepta acest copil cu toate ca știu ca nu are nicio vina.. Nu ma obișnuiesc cu gândul ca iubitul meu este tatăl copilului altei femei.atunci cand copilul este in prezenta iubitului meu sunt geloasa pe orice gest de afecțiune pe care iubitul meu i-l face fata de copil. Ma gândesc cum va evolua relația noastră si ce loc va avea copilul in viața lui si dacă va avea anumite pretenții atunci cand va creste, dacă va vrea sa se mute la tatăl lui si multe alte gânduri care nu mi dau pace. Iubitul meu nu vrea sa renunțe cu orice preț la acest copil cu toate ca nu si la dorit si ca nu este nici măcar pe numele lui. Va rog da ți mi un sfat si ajutați ma sa gestionez aceasta situație. Va mulțumesc.


Doina Zamfirescu 8:48am Nov 9
Lucrurile devin complicate atunci cand exista un copil in viata partenerului. Insa, nu puteti nega prezenta acestuia. Daca va place acest om va trebui sa il acceptati asa cum este, cu acest copil care va face parte din viata sa si automat-daca ramaneti imreuna- si din a dvs. Sigur ca va puteti gandi la cum va fi in viitor, insa nu intotdeauna lucrurile au loc asa cum ni le imaginam. Deci, dvs. trebuie sa descoperiti cum puteti gestiona situatia. Daca nu puteti de una singura va recomand cateva sedinte de dezvoltare personala.

Olimpia Ciocea 9:35pm Nov 11
E de apreciat partenerul tau ca isi asuma rolul de tata si chiar daca nu l-a dorit cum spui tu ,si-a asumat responsabilitatea.E absurd sa astepti ca acest copil sa se indeparteze de tata sau invers.Poate ar trebui sa faci duferenta intre iubirea tata -copil e diferita de iubirea in cuplu.De fapt cred ca e greu sa accepti ca acest copil primeste atentie .Oare in copilarie ai fost mai mult in centrul atentiei familiei?( ar putea fi o ipoteza ca nu reusesti sa gestionezi situatia?)Te-ar ajuta sa te intelegi mai bine intr-o terapie.Mult succes!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile