consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Prietena noastra are un copil care la varsta de 5 ani nu vorbeste. Se straduieste sa pronunte, dar ceva il incurca, il blocheaza si atunci devine nervos.

Terapeuti.ro 7:47am Jun 23
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna ziua,
Prietena noastra apropiata are un copil frumos si iubit care la varsta de 5 ani au depistat ca nu vorbeste. E un copil care se vede ca poate,se straduie sa zica ,sa pronunte si ceva ii incurca,il blocheaza,si atunci devine nervos.Noi nu ne pierdem speranta si suntem siguri ca poate fi tratata aceasta problema care il impiedica sa se manifeste natural,sa se incadreze in randul amicilor,copiilor de varsta lui si sa aduca intr-un cuvant linistea si bucuria sufleteasca a parintilor si ai celor apropiati care ar face tot posibilul sa il vada vorbind,exprimandu-se. Noi constientizam ca acesta e un proces de durata insa suntem convinsi ca cineva ne poate ajuta frumos si efectiv. Din cate am auzit dezvolatati activitati logopedice si cele ce stimuleaza dezvoltarea cognitiva,psihomotorie,armonizarea psiho-afectiva,psihopedagogia copilului cu cerinte educative speciale ,precum ar fi benefice si copilului nostru.
Vreau sa va rog sa imi ziceti care este procedura(consultatie+tratament,in dependenta de situatia copilului,si daca se face in colectiv si individual.Orce metoda ne-ar interesa daca aceasta va aduce rezultate in timp.)
Astept cu nerabdare un raspuns de la dvs cu inforatia necesara.Va multumesc mult
Irina


Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:01am Jun 26
ce va recomand este sa cautati pe internet fie un terapeut, fie o clinica si sa discutati direct toate detaliile. Fiecare are protocolul si metodologia proprie. Succes!

Andreea Deea 5:22pm Jun 26
Buna seara. Pt a se putea interveni cat mai eficient, copilul are nevoie de o evaluare pt a se stabili un diagnostic. Pt acesta aveti nevoie de o trimitere de la medicul de familie catre un psihiatru pediatru; acesta va aplica o serie de teste in vederea elaborarii diagnosticului si a unei scrisori medicale. Iar in functie de acestea o sa primiti recomandarile necesare pt copilul dvs. In cazul in care cauza este de ordin psihologic (nu neurologic) cu siguranta veti fi indrumata catre terapie cognitiv-comportamentala si logopedie. Dar toate acestea se stabilesc dupa aflarea diagnosticului.

Mihai Elly 8:05am Jun 27
Va pot ajuta,vb in privat!


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile