implant dentar fast and fixed

Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimatCopilul meu nu vorbeste inca la aproape doi ani, desi are o ureche muzicala foarte buna, realizeaza numarul de silabe ale cuvantului, vocalele folosite.

Terapeuti.ro 8:45am Feb 23
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Mezinul meu are 1 an si aproape 9 luni, insa nu vorbeste inca. Are o ureche muzicala foarte buna, realizeaza numarul de silabe ale cuvantului, vocalele folosite..nu ni se adreseaza cu "mama" si "tata", dar constientizeaza cine suntem.. Cand ii spun " ochi", duce manuta la ochiul lui..
Am motive de ingrijorare sau sa mai astept putin?


Ilius-Olariu Ana-Maria 12:41pm Feb 23
Daca intelege instructiuni simple, arata unde-i mama, ochiul etc. si comunica verbal ce doreste (de ex. te ia de mana sa-l duci unde vrea ori sa-ti arate ce vrea), atunci e in regula. Abia dupa 2 ani incepe sa se contureze limbajul vorbit. E posibil ca adultii din preajma sa vorbeasca pentru el ori sa raspunda la felul sau non-verbal de a comunica si atunci copilul nu simte nevoia sa exerseze cuvintele (daca il intelege lumea si asa). Fetele de obicei sunt mai precoce in dobandirea vorbirii, deci nu comparati copilul cu altii. Atat timp cat interactioneaza cu ceilalti din jur si intelege chestiuni simple, avand un mod prrsonal de a comunica nu e cazul sa va ingrijorati. Ajuta sa incepeti prin a-i pune intrebari: "Unde mergem? Ce vrei? Cum face pisica? Cine-i el? ". Majoritatea copiilor incep sa se exprime verbal, mai mult, cand ajung la gradinita. Consider ca abia dupa 3 ani se poate evalua corespunzator un copil.

Reddad Steliana 8:54pm Feb 25
Cand vrea apa, ne aduce sticluta lui cu apa, cand ii e foame se duce la pachetul cu biscuiti..aplauda si zice "bao".. Daca scot hainutele pt plimbare, spune " ba-ba" (bye bye)..
E posibil ca, din cauza faptului ca se vorbesc mai multe limbi, sa il intarzie? Sotul ii vorbeste in marocana, noi in romana, desenele erau in engleza…
Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4122 intrebari
Vezi toate intrebarile