consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am o relatie de 7 ani de zile cu iubitul meu, ne-am luat un apartament, avem o afacere impreuna dar nu ma simt OK, parca nimic nu ma poate multumi. Am avut o copilarie foarte grea, cu amenintari, scandaluri intre parinti si multe restrictii din partea mamei.

Terapeuti.ro 7:34am Jul 22
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna ziua,
Va scriu pentru ca sunt foarte dezamagita de mine, stiu ca nu e bine cum gandesc, stiu ca fac prea mare valva dar nu ma pot stapani. Sunt foarte rusinoasa, nu pot sa fiu eu insumi, imi doresc sa experimentez o multime de lucruri dar nu am curaj, imi doresc sa simt ca viata nu trece degeaba pe langa mine, dar pur si simplu nu pot.Am o relatie de 7 ani de zile cu iubitul meu, ne-am luat si un apartament, avem o afacere impreuna dar nu ma simt ok, parca nimic nu ma poate multumi . Stiu ca e total aiurea ce am scris pana acum, situatiile se contrazic pt ca normal ar trebui sa fiu o persoana multumita si intr-adevar toata lumea ne invidieaza dar pt mine nu e niciodata de ajuns.
El ma acceptat oarecum asa cum sunt dar simt ca ar vrea mai mult, simt ca eu nu sunt genul lui de fata pt ca vad cum apreciaza , de exemplu, tatuajele altor fete de pe corp, eu nu am, simt ca si-ar dori o fata cu sani mult mai mari, eu nu am, simt ca si-ar dori sa experimentam mai mult in timpul unui act sexual, eu nu pot, nu am curaj, ma inrosesc de fiecare data in cele mai bizare si absurde momente, si da sunt frustrata ca nu sunt cum si-ar dori el desi nu-mi spune eu simt, ma iubeste dar mie ciuda ca sa conformat in aceasta situatie pe care nu si-o doreste neaparat cum nici eu nu mi-o doresc.Poate ca l-am speriat, nici nu stiu , si nu are curaj sa-mi ceara direct ceva.
Despre mine pot sa spun ca am avut o copilarie foarte grea dpdv psihic, cu amenintari, scandaluri si multe neintelegeri intre parinti, cu multe restrictii din partea mamei vizavi de mine si sora mea, si vorbe grele care m-au ranit si m-au descurajat, de asemenea mama tot timpul a ras de mine cand ma inroseam.Sper ca veti intelege ce am vrut sa spun in acest mesaj , putin haotic dar disperat.
De cateva sfaturi a-si avea nevoie din tot sufletul, nu stiu cum sa procedez mai departe.
Am 27 de ani, scoli facute, sunt draguta, dar imi lipseste curajul si increderea pe care nu stiu de unde sa-l iau.


Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:54am Jul 22
din ce ne-ai scris eu am inteles ca in cuplu exista o problema de comunicare iar pe plan personal exista o problema de incredere in sine. Am putea discuta foarte mult in jurul acestor subiecte, care sunt si comune oamenilor, insa as dori sa iti prezinta solutiile directe: atunci cand apare dificultati de comunicare/interactiune in cuplu ne putem gandi la consiliere de cuplu; pt stima de sine, o terapie individuala/dezvoltare personala te poate scoate din acest impas si te poate ajuta sa te eliberezi de ce simti ca nu iti mai este adecvat existentei. Curaj si succes! ;)

Doina Zamfirescu 8:29am Jul 22
Din cele scrise de dvs. inteleg ca exista o problema legata de increderea in sine care se rasfrange si asupra vietii profesionale si relatiei de cuplu. In final este vorba despre relatia omului cu sine insusi si acest aspect se poate imbunatati cu ajutorul unui demers terapeutic. Va sugerez sa apelati la un terapeut cu care sa discutati aceste probleme.Succes!

Roxana Albina 1:09pm Jul 22
Nu te mai compara cu alte femei ,fiecare femeie este frumoasa in felul ei vorbeste cu prietenul tau despre ce isi doreste si despre ce iti doresti tu ,si vedeti. daca puteti continua am si eu un suflet drag pe caruia vreau sa-i ofer libertate ,ptr ca nu vreau sa asiste la razboiul meu cu anxietatea ,ma doare sufletul dar vreau sa-i fie bine

Simona Matei 7:22pm Jul 22
Pe lînga tot ce sa spus mái sus as adauga sa nu te schimbi pentru nimeni , schimbate pentru tine daca vrei sa o fáci cu adevarat. ..

Cristina Cristea 8:49pm Jul 22
Ca sfat principal și pentru creșterea stimei de sine, spune-ti mereu ca ești frumoasă, deșteaptă, zâmbește des, trecutul încearcă să îl uiți, comunica deschis cu prietenul, spune-i tot ce simți și cere-i să facă la fel.

Daniel Mois 1:13pm Jul 23
Ai de lucru asupra personalitatii tale, asupra blocajelor ascunse adanc in mintea ta subconstienta. Si vei avea nevoie de un expert, ghid, terapeut, care sa-ti ofere posibilitatea sa te regasesti pe tine insuti. Sa te ajute sa treci peste temeri, peste limitele autoimpuse, peste sentimentul de frica. Sa te incurajeze.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile