consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Micul nostru adolescent, de 14 ani, pozeaza cateodata in victima, spune ca este frustrat si din cauza asta fumeaza. Este pasionat de muzica, dar i-am interzis sa se mai duca la studio pana la examenul de capacitate.

Mesaj anonim, prin secțiunea Psihlog online 
Răspunsuri prin intermediul grupului Întreabă un psiholog sau psihoterapeut online

Varsta 48 ani,inginer,am o familie reusita zic eu,sunt discutii mai aprinse pentru nimicuri,(nu ai spalat farfuria,nu ai asezat hainele etc).
Dar problema este mai grava cu micul nostru adolescent,de 14 ani care pozeaza cite odata in victima si spune ca este frustrat si el din cauza asta fumeaza.
Avind o perioada mai incarcata acum cu examenul de capacitate,este mai solicitat cu matematica care nu ii place, nivel scazut 5-6 si romina 7,9.
Este si pasionat de muzica,trap adica mai compune voci ,videoclip pe yutube etc,si iam interzis o perioada pina la simulare sa nu se mai duca in studiou unde isi pierdea vremea cu asa zisi prieteni.
Acest lucru la infuriat si are aceasta atitudine.
Cum procedez?

 • Alexandru Grajdeanu
  Alexandru Grajdeanu Faceti un efort si incearcati sa faceti o incursiune in pasiunea lui. Chiar daca va displace complet ceea ce face, unica sansa este sa ii fiti alaturi. Cu atat dezacordul dvs catre el va fi mai mare, cu atat sansele de a va rezista vor fi mai mari. Asa ca mai bine prieteni decat dusmani. Nu e rau ceea ce face, este o pasiune, unii la nici 18 ani fac bani grei din asta, dar incercati sa creeati o punte de comunicare. Incurajati-l, aratati-i suport, dar in acelasi timp amintiti-i ca fara scoala este degeaba tot ceea ce face. Duceti-va cu el la studio, fi-ti interesat de materialele lui, spuneti-i ca vreti sa le ascultati, incurajati-l si complimentati-l, apoi spuneti ca cea mai buna solutie sa isi puna in valoare creeatiile este ca in paralel sa puna si accent pe scoala, ca in cazul in care nu merge cu ce face el, sa aiba multe alternative. Apoi vor fi sanse ca singur sa isi dea seama de prioritatile lui,mai ales daca vă va avea alaturi. La 14 ani ,atitudinea lui va fi extrema, oricine ii atrage atentia va fi impotriva lui, si nu vreti asta. Consider ca e singura sansa sa il aveti inapoi.
 • Daniel Mois
  Daniel Mois Aveți de învățat CUM SĂ RELAȚIONAȚI CU COPILUL. Altfel, riscați să faceți erori majore, și să deveniți unul din părinții care se plâng că nu primesc de sărbători de la propriul copil nici măcar un telefon! Pedepsele nu sunt o metodă utilă, ci generatoare de TRAUME majore, care îl pot face să-și piardă încrederea în sine, și să recurgă la comportamente autosabotante și autodistructive, între care și fumatul.
 • Rotaru M. Ana Maria
  Rotaru M. Ana Maria Momente bune nu are? Ia vedeți ce se întâmpla atunci când e in toane bune și va puteți înțelege cu el, ce faceți diferit? De ce persista situația aceasta? Negociați cu el, atâta timp pt școala atâta timp pt pasiunea cu muzica, atâta timp pt spălat farfurii etc. Comunicați nu doar vorbiți.
  Observ cu câta ușurintă dau sfaturi persoane care nu sunt specialiști dar și cei care sunt specialiști. Și psihologia e o știință, mergeți la cabinet, unele sfaturi pot înrăutăți mai mult situația.
  La medic mergem, la stomatolog mergem, nu ii scriem pe mess cardiologului: ma înțeapă in stânga, ce fac?
 • Pascu Viorica
  Pascu Viorica Opinia mea este ca vorbim de sentimentul autoeficacitatii scăzute, o oarecare instabilitate emoțională oarecum specifică vârstei precum si posibil teama de examen!!! Este o problemă la astea toate inclusiv motivație si imaginea de sine! Un psihoterapeut bun l _ar putea ajuta sa_ si schimbe puțin perspectiva si atitudinea comportamentul ,cu delicatețe! Psihoterapie si pt o scurtă perioadă! Sărbători fericite si ,,,succes la examene!!!


Lasa un comentariu

Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile