Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Acum un an a murit sefa mamei mele, iar persoanele din jurul ei au vorbit foarte aprins despre sentimentele pe care le-a avut inainte sa moara, ceea ce pe mine m-a cam speriat si imi e teama sa nu patesc la fel.

Terapeuti.ro 7:42am May 19
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:Buna ziua. Am si eu o mare neliniste sufleteasca, timp de o saptamana ma macina si nu stiu cum sa scap de ea. Acum un an, a murit sefa mamei mele de la serviciu si persoanele din jurul ei au vorbit foarte aprins despre sentimentele pe care le a avut inainte sa moara, ceea ce pe mine m a cam speriat si mie era teama sa nu patesc la fel, pana la urma mi am revenit. In ultimul timp am fost foarte stresata si am fost la un interviu care m a sperit pt ca era intr o zona destul de dubioasa si mi a declansat din nou starile acelea si simt ca numai am liniste. Constientez ca totul este doar in mintea mea dar cand imi apar gandurile astea, ma nelinistesc si traiesc cu o teama ingrozitoare. Vreau doar un sfat care sa ma indrume ce sa fac.


Mihaela Comisel 7:47am May 19
Nu lasa tavalugul asta de ganduri sa te copleseasca si pe care nu le poti gestiona! Sigur ele au o sursa in trecutul tau, dar numai cu ajutor specializat o sa descoperi de unde ti se trage frica de moarte si starile de neliniste.

Botezat-Antonescu Radu Andrei 7:50am May 19
frica de moarte… de vatamare… sunt foarte normale si toti ne confruntam cu aceste dileme existentiale. Recomandarea mea este tot de a merge o vreme la un psihoterapeut impreuna cu care sa discutati despre ceea ce simtiti si o strategie de depasire. Succes!

Fanache A. Remus 8:50am May 19
Nu am inteles prea bine care este exact nelinistea de care spui si cum se manifesta, dar din experienta stiu ca poti trece peste orice cu incredere si putin ajutor. Daca ai frica de moarte, sau o stare de anxietate sau fobie, trebuie sa incerci sa descoperi sursa, de la ce a pornit aceasta stare prima data in viata ta. Un hipnoterapeut specializat pe regresie hipnotica te poate ajuta in privinta asta. Daca insa ma insel si nu asta e problema, poate o discutie cu un psihoterapeut te-ar ajuta. In orice caz, cauta pe cineva specializat si discuta despre problema ta.

Tatu Nicoleta 10:37am May 19
Pana reusiti sa ajungeti la un psihoterapeut poate ar fi de retinut faptul ca ideea nu e sa nu ne gandim la moarte, vatamare, nenorocire ci sa nu interpretam aceste ganduri. Gandurile vin si trec…Poate ar fi util sa incercati un exercitiu de imaginatie,in care fiecare gand se afla intr-un vagon de tren…e acolo, vine si pleaca.Si sa va detasati putin.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19313 raspunsuri primite pentru 4121 intrebari | Vezi toate intrebarile
consiliere psihologica gratuita