consiliere psihologica gratuita

Login

Cursuri de psihologie | NLP | Consiliere | Dezvoltare personală

Cursuri gratuite

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 22 de ani si lucrez in Spania, unde locuiesc cu prietenul meu. De doi ani lucrez numai eu trebuind sa acopar toate cheltuielile si sa ii trimit si bani mamei. Ma simt singura si nesprijinita. Daca ma intorc acasa, ma tem ca nu gasesc de lucru.

Terapeuti.ro 8:05am Nov 9
Mesaj anonim de pe www.terapeuti.ro:

Buna,ma numesc andreea,am 22 de ani,dar spiritual ma simt de 28 de ani.
Am plecat de acasa,din Romania dupa ce am implinit 18 ani si dupa ce am luat examenul de bacalaureat.Nu am avut posibilitatea sa.mi continui studiile.Am plecat cu gandul de a avea o viata mai buna pentru mine si pentru familia mea,mama si sora mea mai mica de 15 ani. Nu cunosteam pe nimeni in Spania,unde sunt acum,au fost 5 luni in care qm suferit dorul de casa si singuratatea.Intr-un final am cunoscut un baiat,roman si el,si ne-am mutat impreuna.La inceput totul era perfect,lucram amandoi,ne intelegeam reciproc,dar de doi ani lucrez numai eu trebuind sa platesc:chirie,lumina,apa,asigurare la doua masini,cheltuieli de zi cu zi (mancare)si de cand in cand trimit bani mamei.Ma simt singura si nesprijinita.ce pot sa fac?nu am pe nimeni aici,daca renunt si plec acasa mi.e frica ca nu gasesc de lucru si voi trai din salarul tatalui care e tot mai mic.nustiu cum sa procedez,dati.mi un sfat,o indrumare,ce sa fac?multumesc mult pentru citire.


Dorin Geamanu 8:10am Nov 9
Redu cheltuielile in prima faza ,renunta si tu la o masina ,sunt oameni bogati care au doar una .
Si trimite-l si pe el la munca ,nici o munca nu e injositoare .

Botezat-Antonescu Radu Andrei 8:18am Nov 9
daca vrei sa te intorci acasa… discuta cu familia ta sa iti ‘pregateasca terenul’… sa se intereseze atat ei cat si tu de un job decent in tara. Daca doresti sa ramani in Spania… atunci poate ar fi timpul sa pui piciorul in prag in ‘relatia’ pe care o ai? Se poate, succes!

Lia Oltean 8:26am Nov 9
Înainte de a lua o decizie, identifica exact problema, iar mai apoi formulează un rezultat așteptat. Pentru a ajunge la el ce e de făcut? Generează solutii, pune-le în balanța. Ce avantaje au fiecare? Dar dezavantaje? Abia apoi poți face un plan de acțiune pe care sa-l pui în practica. Nu exista reteta sau un răspuns standard pe care sa-l putem oferi, ci depinde de tine în luarea deciziei.

Clau Anki 8:51am Nov 9
Draga mea, se pare ca in cazul tau rolurile s-au inversat: tu esti "barbatul" in casa. Si daca e asa, ma intreb daca partenerul tau contribuie si el cu ceva, cum ar fi: te asteapta cu masa pusa, spala vase, rufe, menaj in general? Si asta e o munca destul de consistenta… ar putea sa beneficieze de experienta acumulata in 2 ani si aceasta munca sa-i fie remunerata prin ceva hotel de exemplu. Daca nu face nici aceasta munca, atunci inseamna ca el n-are nici un rol in cuplu (nici de femeie, nici de barbat), ci de copil. E greu sa intretii un copil, e adevarat. Tu singura poti sa ti-l asumi sau nu pe acest "copil". Poti, de exemplu, sa-i trasezi sarcini precise pe care trebuie sa le indeplineasca; sau poti sa-i spui ca a venit "varsta majoratului" si il ajuti sa se maturizeze, dandu-i drumul in lume. Daca vrei, poti sa-l si astepti… sa se intoarca barbat! Doar de tine depinde totul. Daca acolo iti permiti toate lucrurile despre care ne-ai scris, inseamna ca ai reale posibilitati. Pune in balanta cu posibilitatile pe care le-ai avea in tara ta. Ti-ai permite aceleasi lucruri? Chiar tu ai spus ca NU. In concluzie, nu posibilitatile pe care le ai sunt insuficiente acolo, ci sprijinul (cine ofera cui acest sprijin; poate ca ar fi de dorit sa ceri cu subiect si predicat si tu un sprijin, macar asa… de completare, ca sa va creasca nivelul de trai in cuplu). Minte limpede iti doresc!

Psihologul Va Raspunde 12:03pm Nov 9
Repara-ti RELATIA SI VIATA IN GENERAL, SI VEI AVEA DE LA SINE RASPUNSURILE.

Cabinet Psihoterapie Iulia Ciornei 9:54am Nov 10
Ma gandesc ca te-ar ajuta sa te intorci spre tine, sa stai de vorba cu tine sincer si deschis si sa vezi cum ti-ai dori sa fie relatia ta si viata ta, apoi sa iei decizi si sa actionezi inspre aceea directie.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19371 raspunsuri primite pentru 4124 intrebari | Vezi toate intrebarile
implant dentar fast and fixed