Login

Cursuri de balneofizioterapie | Kinetoterapie | Masaj terapeutic

Cursuri gratuite

Sfatul terapeutului

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat



De cativa ani simt ca imi este frica de absolut orice si ma ingrijoreaza aproape orice!

Mesaj anonim de pe terapeuti.ro/sfatul-terapeutului/:

Am si eu o problema… De cativa ani simt ca imi este frica de absolut orice. Stiu ca suna ridicol dar chiar asa este, ma ingrijoreaza aproape orice! In ultima vreme acest sentiment s-a intensificat si chiar daca pana acum m-am straduit sa imi controlez sentimentele neobisnuite de frica in ultima vreme imi este din ce in ce mai greu sa ma linistesc si sa raman optimista. Atunci am descoperit ca nu mai pot face fata si am nevoie de ajutor. Ce sa fac?

Va recomand sa consultati un psihiatru deoarece ceea ce descrieti pare a fi o tulburare anxioasa. Se poate trata, curaj!
 1
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA (pentru Monica Enescu): ” Eu nu sunt ortodoxa, ci ronano-catolica iar noi avem traditii diferite. Parerea mea este ca ultimul an de liceu este cauza principala care sta la baza schimbarii mele. Abia am inceput anul 2018 dar ma tot streseaza faptul ca in februarie voi avea primele probe orale din viata mea. Dupa ce absolv liceul doresc sa devin tehnician maseur pentru ca iubesc foarte mult medicina si imi doresc sa pot ajuta oamenii. Stiu ca nu am nevoie de diploma de bacalaureat pentru a ma inscrie la o scoala de masaj dar chiar si asa aproape zilnic ma tot tem de aproape orice, in special de bac. Cred ca aceasta perioada importanta din viata mea imi cauzeaza acesta frica neobisnuita de absolut orice, chiar si cand nu exista niciun pericol. Mama mi-a spus mai demult ca daca ma voi duce la psihiatru ma va lega de pat si nu vreau sa aud in viata mea de psihiatru. Nu exista o metoda naturala, sigura si mai prietenoasa de a ma calma?”.
RASPUNS DIN PARTEA PERSOANEI CARE A PUS INTREBAREA (pentru Monica Enescu): “Asa este, aveti dreptate. Sunt extrem de constienta ca nu exista niciun motiv sa imi fie teama. Sunt constienta ca desi nu exista niciun pericol continui sa imi fac griji fara sa imi pot controla sentimentele. Sunt constienta ca am nevoie de ajutor deoarece nu mai reusesc sa fac fata singura. In legatura cu psihiatrul, mama ma ameninta mereu cand exista neintelegeri in familie (oricui i se poate intampla sa se mai certe din cand in cand) ca daca o mai supar va chema ambulanta sa ma interneze intr-un spital de psihiatrie si sa ma lege de pat, ca si cum as fi agresiva si periculoasa. De aici vine “isteria” mea de a vizita psihiatrul, desi sunt de acord cu dumneavoastra ca mi-ar face bine si ca nu imi vrea niciodata raul. In legatura cu masajul, stiu ca exista foarte multe tipuri de masaj, stiu ca un tehnician maseur in pregatire invata masajul somatic (cred ca acesta este cel relaxant), cel reflexogen si cel terapeutic. Sincera sa fiu abia astept sa absolv liceul, sa uit de toti profesorii si colegii si sa incep o viata noua, la scoala de masaj, unde sa invat meseria mea de suflet si unde sa intalnesc colegi minunati cu care am impresia ca voi pastra legatura foarte mult timp dupa aceea si chiar ma vor putea ajuta cu un masaj relaxant cand simt ca am nevoie, chiar daca niciodata nu am incercat acest tip de masaj. Eu sunt extrem de cooperanta si buna la suflet dupa cum observati. Am uitat sa mentionez ca matusa mea care ma ajuta oricand am vreo problema mi-a dat un pachet plin cu flori de tei ca sa beau ceai de tei in fiecare seara dupa ce i-am spus in ultima mea vizita la Olt ca sunt stresata din cauza clasei 12. De cand beau ceai de tei (de aproximativ o luna), somnul meu de noapte este imbunatatit considerabil, daca inainte ma trezeam la 2 noaptea acum ma trezesc dimineata fara sa ma mai trezesc in toiul noptii. Sincera sa fiu, seara este singurul moment al zilei cand nu simt nicio frica si ma simt extrem de bine fizic si psihic. De asemenea si fizioterapia ma ajuta in ceea ce priveste starea mea mintala. Desi ma duc la sedinte de fizioterapie pentru genunchiul accidentat una dintre proceduri (cercul) are un efect linistitor foarte puternic si au existat de multe ori situatii in care am adormit in timpul tratamentului iar in timpul zilelor de tratament ma simt extrem de calma si linistita. De asemenea, eu nu am absolut nimic impotriva masajului, ba chiar l-as primi cu mare placere. Sunt atat de atrasa fata de puterile sale vindecatoare (fiind iubitoare de medicina am si ales sa devin tehnician maseur, tocmai pentru a vindeca oamenii cu mainile) incat ca orice masaj este oricand binevenit.”.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19362 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari
Vezi toate intrebarile

implant dentar fast and fixed