consiliere psihologica gratuita

Login

Întreabă psihologul online

Susținem

vegani romania

Implant dentar pret

RECOMANDĂM

Masti de protectie Dr Fashion

masti de protectie reutilizabileMastile de protectie reutilizabile Dr Fashion ajuta la prevenirea contaminarii cu fluide, intrarea acestora in caile aeriene via nas si gura.

Sfatul terapeutului

Vezi toate intrebarile | Vezi categorii intrebari

Adreseaza o intrebare pe grup sau sub anonimat

Am 17 ani si cred ca am anxietate sociala. Evit cat se poate locurile publice, urasc sa fiu privita intens, imi transpira palmele si nu ma pot concentra decat pe impresia ca ochii lor nu se clintesc de pe mine.

Terapeuti.ro 7:32am Dec 15
Mesaj anonim, prin www.terapeuti.ro:

Buna! Am 17 ani, iar de curand am facut cateva cercetari si reiese ca am anxietate sociala. Evit cat se poate locurile publice, iar de cele mai multe ori imi este rusine sa intru intr-un spatiu public, chiar si cand vine vorba rudelor mele de teama de a fi analizata sau judecata. Urasc sa fiu privita intens si de cele mai multe ori imi transpira palmele si nu ma pot concentra pe nimic altceva si am impresia ca ochii lor nu se clintesc de pe mine, iar treaba asta imi afecteaza destul de mult viata sociala. Am o frica constanta de a fi privita si analizata. Pot spune ca o am de multa vreme, insa o asociam cu timiditatea. Ce ar trebui sa fac?


Elena Tudor 7:46am Dec 15
Esti destul de mare ca sa te privesti in oglinda si sa analizezi ce anume nu-ti place la tine. Teama ta provine din neiubirea de sine, neacceptarea de catre tine a propriei persoane. Trebuie sa te analizezi, nu prin prisma altora ci a ta, nelanad ideile altora sa intervina in judecata ta. Ar mai trebui sa te gandesti ca cei care te privesc, poate nu o fac cu alt simtamant decat acela de acceptare a ta, poate si de placere sau iubire. Deci, totul este in mintea ta si nu la altii. In afara de asta, privindu-te in oglinda trebuie sa o faci cu drag, sa-ti spui ca te iubesti, ca esti frumoasa si cei din jur te accepta si te iubesc asa cum esti. :)

Lia Oltean 8:40am Dec 15
Într-adevăr manifestările pe care le-ai descris se încadrează în tabloul clinic al fobiei sociale, însă recomand o evaluare de specialitate. Un specialist poate să ofere un diagnostic și în funcție de acesta, de istoricul tău personal, de particularitățile tale, să colaborați în stabilirea unui plan terapeutic și să atingeți obiectivele propuse împreună.


Loading

Cauta un terapeut sau adreseaza o intrebare

19342 raspunsuri primite pentru 4123 intrebari | Vezi toate intrebarile